2017. gada jūnija Mēness kalendārs istabas augiem

Istabas augiem ir nepieciešama kopšana un rūpīga attieksme. Tie spēj mājās piesaistīt laimi, mīlestību un labklājību. Ar Mēness kalendāra palīdzību izveidosiet skaistu, veselīgu un ražīgu telpu augu dārziņu.

Mēness spēj tiešā veidā ietekmēt augu stāvokli. Lai jūsu istabas augi vienmēr priecētu jūsu ar skaistiem ziediem un kupliem stādiem, izmantojiet enerģētikas pamatus gudri. Tieši pateicoties rūpēm un lieliskai kopšanai, jūs varēsiet izbaudīt patīkamu un jauku atmosfēru savās mājās, ko jums sniegs skaisti ziedoši ziedi, palīdzot ne tikai uzlabot mājās esošo enerģētiku, bet arī uzlabot jūsu dzīvesvietas mikroklimatu.

1. – 2. jūnijs: Marginālā Jaunava nav labvēlīga jaunu augu stādīšanai. Šajās dienās uzmanību jāpievērš tieši vijīgajiem augiem: nodrošiniet tiem komfortablus augšanas apstākļus, veiciet zemes uzaršanu, aplaistiet tās un atbrīvojiet no nokaltušajām lapām. Vēl šajās dienās telpaugus nepieciešams notīrīt no putekļiem.

3. – 5 jūnijs: Zodiaka Svaru un Mēness augšana būs labi piemērota, lai pārstādītu augus un ziedus. Augsnes mēslojums palīdzēs jūsu augiem iegūt pareizo formu, uzsāks aktīvu augšanu un pieaugt ziedkopās.

6. – 7. jūnijs: Mēness atrodas Skorpiona zvaigznājā, kas ir ļoti auglīga zīme. Tā palīdz tikt galā ar ļoti kaprīziem ziediem, kas ātri reaģē uz dažādām izmaiņām. Tos nepieciešams pārlikt tiem daudz piemērotākā augšanas vietā, kā arī ir jāparūpējas par pareizu auga augšanu.

8. – 10. jūnijs: Strēlnieka Zodiaka zīme ļaus jums darboties ar sīpolu augiem, noņemt liekos dzinumus, kā arī pārstādītu lielos dzinumus lielā un apjomīgā podiņā. Pilnmēnesī, 9. jūnijā, augiem jāļauj atpūsties, tādēļ nevajadzētu veikt nekādas manipulācijas. Šajās dienās labi būtu apsmidzināt visādus augus, kuriem ir lielās lapas.

11. – 12. jūnijs: Mežāža zvaigznājs un dilstošā Mēness ietekme palēninās augu augšanas tempus. Sēklas, kuras tiks stādītas šajās dienās, attīstīsies un augs daudz lēnāk, turklāt tie būs daudz uzņēmīgāki pret dažādām kaitēm un slimībām.  Šajās dienās īpaša uzmanība jāvērš rozēm. To ziedēšana ir atkarīga no augsnes kvalitātes, laicīgas laistīšanas un kaitēkļu neesamības.

13. – 15. jūnijs: Ūdensvīrs negatīvi ietekmēs stādus, palēninās to augšanu, tādēļ no 13. līdz 15. jūnijam vajadzētu atturēties no augu stādīšanas un pārstādīšanas. Uzmanība šajās dienās jāvērš jau esošajiem ziediem, jāirdina augsne, lai tajā daudz vieglāk iekļūtu skābeklis un nokļūtu arī līdz auga saknēm. Tāpat šis laiks piemērots cīņai ar augsnē esošajiem kaitēkļiem.

Lasi vēl: Mēness kalendārs dārzniekiem 2017. gada jūnijam

16. – 17. jūnijs: Dilstošais Mēness Zivs zvaigznājā noderēs augu pārstādīšanai, lieko un nevajadzīgo augu daļu apgriešanai, ziedu iegādei, kas uzlabos jūsu mājās esošo mikroklimatu. Viens no šādiem ziediem var būt gandrenes, kas aizsargā pret negatīvo enerģiju un novērš konfliktus.

18. – 19. jūnijs: Mēness atrodas Auna zvaigznājā un tas var negatīvi ietekmēt augus, tādēļ augiem vispār jādod atpūta šajās dienās. Labāk vērsiet uzmanību mitrajai uzkopšanai vietās, kur atrodas jūsu augi. Šis laiks būs labi piemērots tam, lai jūsu apsmidzinātu savus kaktusus ar siltu ūdeni, kā arī pārliktu tos uz daudz saulaināku vietu, piemēram, balkonu.

20. – 21. jūnijs: Mēness atrodas Vērša zīmē – labs laiks, lai koptu savus jaunos stādus. Minerālmēslu mēslojums palīdzēs tām augt daudz skaistākām, pilnveidīgākām. Tādā veidā jūs nostiprināsiet arī auga sakņu sistēmu.

22. – 23. jūnijs: Zodiakālie Dvīņi ietekmē augu iesakņošanos un attīstību, tādēļ stādīšana šajās dienās būs labvēlīga. Tāpat ieteicams šajos datumos īpaši parūpēties par augiem, kuriem ir nelielas ziedkopas.

24. – 25. jūnijs: Jauns Mēness Vēža zīmē – mājas dārza atpūtas laiks. Nākošā augošā Mēness diena būs labvēlīga jebkādiem darbiem ar jūsu augiem, tajā skaitā arī ziedu apgriešana pušķu veidošanai. Tie augs daudz ilgāk, kā arī daudz ilgāk priecēs mājiniekus, sniedzot mājīguma un komforta sajūtu.

26. – 27. jūnijs: Marginālā Lauva nespēj panākt aktīvu iejaukšanos, tādēļ šajās dienās nevajadzētu domāt par sēklu izvēli, stādīšanu, jaunas zemes un podiņu sagatavošanu stādīšanai vai pārstādīšanai. Šajās dienās varat iegādāties augus, kas nesīs mājās finansiālo labklājību.

28. – 29. jūnijs: Augošs Mēness Jaunavas zvaigznājā – labs laiks viengadīgo augu un nelielu ziedkopu stādīšanai. Šajās dienās ieteicama arī ziedu stādīšana un pārstādīšana. Tie lieliski spēj iedzīvoties un būs labi noturīgi pret kaitēkļiem, slimībām.

30. jūnijs: pēdējā mēneša diena, kuru pats Mēness pavadīs Svaru zvaigznājā, ir labvēlīga jebkādiem darbiem ar jūsu mājas augiem. Varat pārstādīt, irdināt augsni, apgriezt augus, lai tie spētu turpmāk labvēlīgi augt.

Istabas augi ir ne tikai veids, kā izdekorēt iekštelpas, bet arī veids, kā piesaistīt savā dzīvē veiksmi un labklājību. Izmantojiet augus, lai ar to palīdzību varētu pasargāt māju no negatīvās enerģijas. Novēlām jums veiksmi dārza- mājas darbos!

Avots: dailyhoro.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru