Tiklīdz tu uzzināsi ko dara šīs sievietes, tu vairs nekad neēdīsi šo produktu…

Garneles ir ļoti populāra jūras velte. Katru dienu pasaulē tiek apsēsti neskaitāmi miljonu tonnu garneļu. Protams, ka daudziem patīk tās ēst, taču reti kurš aizdomājas, kur un kā tās audzē. Mūsu redakcija šodien jums nodrošinās trīs faktus, kas liks jums turpmāk attiekties pret šo jūras velti ar lielāku uzmanību.

Kā vilto garneles?

  1. Ķīnā cilvēki jau sen iemācījušies viltot ēdienu, tādēļ arī garneles ir šo produktu starpā. Ķīnieši sāka garneles veidot no zivs maltās gaļas. Protams, ka ražotāji tām sniedz nepieciešamo formu, kādas ir īstajām garnelēm, bet pēc tam tās nokrāso. Tādā veidā, kad iegādājaties ne visai dārgas garneles, patiesībā jūs pērkat visparastākās zivis. Lai neuzķertos uz šī ražotāju āķa, vienmēr iesakām rūpīgi izlasīt uz iepakojuma norādīto informāciju.
  2. Tas nav vienīgais veids, kā Ķīna cenšas iegūt papildu ienākumus uz jūras velšu rēķina. Ķīnieši ir iemācījušies vislētākās un zemākās klases garneles pārvērst par augstākās klases produktu. Lai to izdarītu, viņi no sākuma vāra tās krāsvielās, bet pēc tam izmērcē nātrija tripolifosfātā, lai krāsa kārtīgi nostiprinātos un būtu noturīga. Turklāt šī pati viela notur garnelēs ūdeni, kas arī padara tās daudz smagākas. Iegūto produktu liek atklātās teritorijās zem klajas debess, un žāvē piecu dienu garumā.
  3. Lieki pieminēt, ka fermās, kurās audzē garneles, higiēnas un sanitārās normas netiek ņemtas vērā. Tieši šī iemesla dēļ garneles kļūst par visīstāko baktēriju perēkli.

Kuram gan nepazuda apetīte, izlasot ko šādu? Tirpiņas skrien pāri kauliem, iedomājoties vien, ka dzīvē nācies tās ēst. Pats galvenais nosacījums – vienmēr sekot līdzi tam, ko jūs pērkat veikalos.

Neaizmirstiet dalīties arī ar saviem draugiem!

Avots: sovkusom.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru