Kā atšķirt labu gaļu no tādas, kurā saspricētas antibiotikas…Pieredzējuša miesnieka padomi!

Gaļa nedrīkst būt slapja un lipīga.

  1. Svaigai un kvalitatīvai cūkgaļai ir jābūt bāli-rozā krāsā, jaunlopa un liellopa gaļai ir jābūt no gaiši rozā līdz tumši sarkanai krāsai.
  2. Gaļa, kas ir piebāzta ar zālēm, parasti ir irdena. Izvēlieties tvirtu un vienveidīgu produktu. Varat uz tā uzspiest, lai pārliecinātos, ka gaļa ātri atgūst iepriekšējo formu.
  3. No gaļas nedrīkst iztecēt asinis.

Kā antibiotikas gaļā ietekmē cilvēka veselību

Pat vismazākā antibiotiku deva var cilvēkam izraisīt alerģiju.
Ja antibiotikas nonāk organismā ilgstošu laika posmu, tās samazina organisma pretošanās spējas dažāda veida slimībām.
Ja gaļā atrodas ievērojams daudzums antibiotiku, tas var izraisīt dabīgas floras līdzsvara traucējumus, disbakteriozi un imunitātes pazemināšanos.

Kā neitralizēt antibiotiku kaitīgumu gaļā

  • Ja gaļa tiek vārīta 3 stundas, tad tajā esošo antibiotiku skaits samazinās par 90 %. 20 % no tām tiek pilnībā iznīcinātas, bet 70 % paliek buljonā. Tieši tāpēc obligāti ir jānoņem putas, kas izveidojas gaļas vārīšanas procesā.
  • Ja gaļu kārtīgi nomazgā un sasaldē, tad antibiotiku saturs samazinās par kādiem 20 – 25 %.
  • Tāpat gaļu var iepriekš iemērkt ūdenī ar sāli un sodu uz 15 minūtēm.
  • Antibiotikas lieliski neitralizē mellenes, brokoļi, dzērvenes un dažāda veida garšvielas.
  • Lai attīrītu organismu no kaitīgajām vielām, vajag censties pēc iespējas vairāk dzert dažādu zālīšu tēju.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru