Kā ātri savākt smiltsērkšķi no zariem. Neparasts veids

Ko tikai dārzkopji neizdomā, lai ātrāk savāktu smiltsērkšķus: gan sietus, gan nogriež zarus, savācot tos mājās, gan speciālas šķēres.

Turklāt pastāv arī rūpniecisks smiltsērkšķu ogu savākšanas veids. Tad zem krūmiem pēc pirmajām salnām novieto plēvi, un, viegli uzsitot ar stieņiem pa zariem, izraisa ogu biršanu. Rezultātā visa raža tiek savākta pāris sekunžu laikā.

Tomēr ir arī arežģītāki smiltsērkšķu savākšanas veidi. Tāpēc visbiežāk dārzkopji nogriež zarus, un mājās pēc tam ar manikīra šķērītēm apgriež tos un noņem katru odziņu. Tas, protams, attīsta pacietību, bet aizņem ļoti ilgu laiku.

Tāpēc jo īpaši lietderīgi ir cilpiņas, kas veidotas no stingras stieples. Ar tādu cilpiņu apstaigā zarus ar ogām, un ātri tās atdala no stumbra. Bet vākt ogas ar rokām, atraujot tās no zara, ir ļoti ilgstoša nodarbe, arī gandarījums no tās ir apšaubāms, jo smiltsērkšķim ir samērā daudz ērkšķu.

Starp citu, rūpniecībā ogas novāc pēc salnām ne tikai tāpēc, ka tad ogas labāk atdalās no zariem, bet arī tāpēc, ka ogu garšas īpašības kļūst vēl labākas.

avots: mirrasteniy.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru