Košļāju linsēklas tukšā dūšā un uzdzeru ūdeni. Gribu pastāstīt par saviem rezultātiem…

Es jau daudzus gadus no rītiem apēdu nelielu daudzumu linsēklas un uzskatu to par vienu no iemesliem, kāpēc man ir tik spēcīga veselība. Tagad uz sitiena pat neatceros, kad pēdējo reizi apmeklēju ārstu. Un tas viss pateicoties šim produktam, par kura brīnumainajām īpašībām es uzzināju no savas vecmāmiņas, bet viņa savukārt – no savas…

Linsēklas — ir īsta mikroelementu krātuve. Tajās ir ļoti daudz kalcijs, mangāns, kālijs, fosfors, dzelzs, cinks, nātrijs, varš.

Vitamīnu saraksts arī ir iespaidīgs: A, В1, В2, В3, В6, В9, C, E. Pateicoties šķiedrvielām, taukskābēm omega-3, omega-6, omega-9, lignāniem un aminoskābēm, linsēklas labvēlīgi ietekmē visas organisma sistēmas. Bet vislabāk linsēklas lietot tukšā dūšā no rīta.

Pēc ilga miega (un aptuveni pusstundu pirms pirmās ēdienreizes) organisms labāk uzņem veselīgās linsēklas. Piemēram, tiem, kuri vēlas notievēt, pietiek vien sakošļāt vienu tējkaroti linsēklas un pēc tam izdzert pāris ūdens glāzes.

Pateicoties šķidrumam, linsēklas vēderā uzbriest un mazina bada sajūtu. Tāpēc arī nerodas vēlme ēst. Bet linsēklu spēja izvadīt no organisma lieko šķidrumu, šlakvielas un toksīnus, palīdzēs vēl ātrāk atbrīvoties no nīstamajiem kilogramiem. Attīrīšanās ar linsēklām – tas ir lielisks veids, kā notievēt!

Ko ārstē linsēklas?

1. Matiem, ādai un nagiem linsēklas ir lielisks līdzeklis. Pateicoties polinepiesātinātām skābēm, kā arī vitamīniem A, B un E, mati kļūst gludāki un paklausīgāki, nagi kļūst spīdīgi un stipri, bet āda kļūst jaunāka.

2. Linsēklās esošās sastāvdaļas labvēlīgi ietekmē asinsvadu sistēmas darbību, palīdz noregulēt aknu darbību, paaugstina potenci, uzlabo redzi un pat novērš noteiktu vēža formu attīstību. Ne velti dažādas tautas pasaulē linsēklas pievieno ceptiem izstrādājumiem.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru