Pazīstams juvelieris pateica, kā pārbaudīt zelta dārglietu īstumu mājas apstākļos

Mūsdienās nevienam nevar ticēt, ja jautājums skar juvelierizstrādājumus. Pat veikalā var nopirkt brāķētus izstrādājumus vai rotas, kas neatbilst uzrādītājam svaram vai provei.

Bet runa nav par to, šajā rakstā es vēlos padalīties ar visvienkāršāko un visiem pieejamāko paņēmienu, kā var pārbaudīt zelta izstrādājumu īstumu tieši mājas apstākļos.

Aizmirstiet par visiem sudraba nitrāta krītiņiem, tie nepalīdzēs, uzreiz prātā nāk atgadījums, kas man atgadījās 90.to gadu beigās.

Situācija norisinājās Maskavā, Kazaņas vilciena stacijā, mēs gaidījām savu vilcienu un staigājām pa veikaliņiem, meklēdami kaut ko interesantu. Nu, kā likums, kas meklē, tas vienmēr arī atrod…

LASI VĒL: Kuriem cilvēkiem kategoriski ir aizliegts nēsāt zeltu. Nepakļaujiet briesmām savu veselību!

Pienāk pie mums puisis, pēc skata, kā Budulajs jaunībā, attaisa jaku un saka: –  “Zelts neinteresē?”

Parādīja ķēdīti, uz tās ir prove 585 (585 nozīmē, ka izstrādājums satur 58,5% zelta, pārējais ir piemaisījumi un sakausējums)

Bet arī mēs neesam “ar pliku roku ņemami”, aizskrienam uz aptieku, nopērkam sudraba nitrāta zīmuli, pārbaudījām un izrādījās, ka tas patiešām ir zelts!

Tikai pēc mēneša šī ķēdīte pārvērtās par “ķirbi”, viss appūstais zelts noberzējās, toties mūsu kaķim parādījās stilīga kakla ķēde.

Šķir nākošo lapu un uzzini kā noteikt zelta autentiskumu mājas apstākļos

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru