Ja uz vistas gaļas ir tādas baltas svītras – nepērciet to!

Vistas gaļa bieži tiek uzskatīta par veselīgāku alternatīvu sarkanajai gaļai, bet tas ne vienmēr tā ir, raksta Conservative Tribune. Dažas ārējās pazīmes var pasargāt no nopietnām briesmām.

Labdarības organizācija Compassion in World Farming (CWF) ir izlaidusi video YouTube, lai pastāstītu par “baltajām svītrām”, kuras arvien biežāk var atrast uz svaigas vistas gaļas.

Pēc organizācijas datiem, vistas gaļas gabaliņi ar balto tauku svītrām, kas iet cauri visai gaļai, var būt ne tikai nekvalitatīvi, bet arī bīstami jūsu veselībai!

LASI VĒL: Atbrīvojiet savu ķermeni no toksīniem un slimībām, vienkārši iemērcot kājas šajā šķīdumā uz 20 minūtēm!

Baltas svītras ir rezultātus putna audzēšanai neveselīgos apstākļos, uzskata brīvprātīgie.

CWF paziņoja, ka jaunie pētījumi liecina, ka daudzi cālēni, kas izaudzēti fabrikas nosacījumos, cieš no muskuļu audu traucējumu attīstības. Šie traucējumi ir sekas tam, ka cālēni tiek ģenētiski modificēti, lai tie augtu ātrāk. Rezultātā tas notiek pat pārāk ātri.

Divi no visbiežāk sastopamajiem traucējumiem šo apstākļu dēļ – “koka fileja” un “baltās svītras”, tiek teikts organizācijas ziņojumā.

Šīs lietas “nopietni ietekmē” gaļas kvalitāti, kas var izraisīt tauku palielināšanos, mazāku proteīna saturu un cietu tekstūru. “Koka fileja”, tāpat kā baltās svītras, ir saistīta ar anomālu muskuļu augšanu, kas padara gaļas tekstūru nenormāli cietu, raksta Poultry Hub.

Normāli izaudzētu vistu gaļai nevajadzētu būt baltām svītrām, ziņo britu Independent. Kā likums, tauki aug sānos uz muskuļiem, tāpēc tiem nevajadzētu iet pa gaļas gabala vidu.

Pētījums, kas pagājušā gadā publicēts itāļu žurnālā Journal of Animal Science, parādīja, ka “pagājušo gadu laikā balto svītru intensivitāte ir palielinājusies” un atklāja, ka baltās svītras atrodamas 96 procentos no 285 putniem, kuri tika pārbaudīti.

Pētījums, kas tika veikts 2013. gadā, parādīja, ka vistas krūtiņa ar baltajām svītrām var saturēt par 224 procentiem vairāk tauku, nekā tas ir parastajās vistās.

LASI VĒL: Tas nav joks!!! Pusīte citrona, kas iemērkta cepamajā pulverī. Tas ir neticami, ko tas var izdarīt ar jūsu ķermeni vien piecu minūšu laikā!

CWF apgalvo, ka labākā cālēnu aprūpe, ieskaitot veselīgu ģenētiku un uzlabotus turēšanas apstākļus, kas veicina dabīgu uzvedību, ierobežotu šos negatīvos faktorus.

Oficiālās valsts varas apgalvo, ka baltās svītras tiek novērotas tikai “nelielam gaļas procentam” un “nerada nekādas veselības drošības problēmas cilvēkiem, bet vistu aprūpei nav negatīva ietekme uz gaļu”.

Ir grūti teikt, kuram ir taisnība, bet mēs ieteiktu uzmanīgāk izvēlēties vistas gaļu un izvairīties no aizdomīgajām baltajām svītrām.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru