Ja jums vajag salīmēt kaut ko ”uz mūžu”, talkā nāks… soda!

Nevaru pat īsti saprast, kā es līdz šim bez sodas biju dzīvojis – tika izmestas ārā tik daudz lietas, kuras patiesībā varēja mierīgi salīmēt! Būtu zinājis, ka soda ar superlīmi kopā var tik lieliski līmēt plastmasas lietas, noteikti viss tiktu salabots.

Ja gadījumā jums kaut kas ir salūzis, palīgā nāks soda ar superlīmi. Šo divu sastāvdaļu salikums sniegs līdz šim labāko līmi.

No sākuma iepazīsimies ar superlīmi:

Superlīme

Lai strādātu ar superlīmi (cianoakrilātu) lielos daudzumos, proti, izmantojot to vietās, kur nepieciešams salīmēt palielu virsmu, izmantojiet dzeramo sodu, jo tā palīdzēs saturēt kopā daudz lielākas virsmas. Taču ir jāņem vērā arī drošības mēri, jo iegūtais maisījums ir ārkārtīgi toksisks. Maisījums sacietē teju tūlīt, izveidojot akrilam līdzīgu masu. Dažos gadījumos šis maisījums var lieliski aizvietot epoksīdu preparātus, tajā skaitā arī stikla šķiedras lentas. Tik pat noderīgs savienojums ar momentlīmi būs smalki samalts ģipsis vai betons, piemēram, arī putekļi no šāda materiāla urbumiem.

LASI VĒL: Pateicoties retai ģenētiskai slimībai, meitenei ir neparastas acis

Cianoakrila reakcija ar sodu izpaužas kā temperatūras paaugstināšanās, kas uzklātas uz plastmasas vai citiem porainiem materiāliem veicina molekulāro saišu veidošanos. Turklāt šāds savienojums ir tik spēcīgs, ka, visticamākais, ja materiāls lūzīs otru reizi, tad noteikti citā vietā – superlīmes salīmētā vieta izturēs.

Esmu pats pārbaudījis šo metodi vairākām lietām un priekšmetiem:

sasistu lukturu salīmēšanai

radiatoru aprīkošanai

spoguļu montāžai

bamperiem

bagija svirām

galda lampas statīvam

tējkannas korpusam

radiatora režģiem

krēsla kājai uz ritentiņiem

un daudzi citi priekšmeti. Labojamo un salaboto priekšmetu sarakstu ir tik liels, ka tā uzksaitījums var būt bezgalīgs.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru