Kulinārija nav iespējama bez tādas garšvielas kā sāls, kuru pievieno tik daudz dažādiem ēdieniem, ka uzskaitīt tos ir pat teju neiespējami. Diemžēl maz ir tādu, kas zina, ka cilvēka organisms kopumā, bet jo īpaši nieres un sirds, dienā spēj pilnvērtīgi pārstrādāt (neradot nekādu kaitējumu veselībai) ne vairāk par 26 g sāls.
LASI VĒL: Ja jums vajag salīmēt kaut ko ”uz mūžu”, talkā nāks… soda!
Pārmērīga sāls lietošana uzturā var veicināt sāls nogulsnes organismā, kas izraisa virkni ļoti smagu slimību. Lai pasargātu sevi un savu veselību, dietologi iesaka samazināt sāls dienas devu vai iemainīt to pret ko citu.
Ieklausies padomos, kurus tu atradīsi nākošajā lapā