Izlasi un iegaumē! Profesors Anatolijs Danilāns: Jānodzīvo tā, lai kapracis raudātu!

Ārsts gastroenterologs, Rīgas Stradiņa universitātes Iekšķīgo slimību katedras profesors Anatolijs Danilāns šovasar nosvinēja 75. dzimšanas dienu un joprojām ir vitāls, možs un skaidru prātu.

Raksta portāls: 

Ārsts žurnālam “Kas Jauns” atklāj, ka jau sešus septiņus gadus nelieto alkoholiskos dzērienus, tādēļ pacienti kā kukuli šņabi nes retāk, bet konfekšu kastes joprojām ir populāras. Par dzeršanas atmešanu profesors atzīst, ka, lai gan dzēris prieka, nevis nelaimju dēļ, tas bijis viņa lēmums. “Ceļmalās gluži nevāļājos, bet bija periods, kad alkoholu palietoju ar daudz. Ar dzērāju visbezcerīgākā runāšana ir tad, kad viņu sāk bārt, kad nemitīgi nosoda – tu esi cūka, dzērājs, neko nedari, man ar tevi nav, ko dzīvot, vācies prom, ģimenē tu, tāds lupata, neesi vajadzīgs! Cilvēki nesaprot, ka dzeršana cilvēkam ir kādu sirdsapziņas pārmetumu dēļ, viņš pats par to lietu pārdzīvo.”

LASI VĒL: 

Vesels kā rutks: kādi vitamīni dzīvo rudens dabas veltēs
Fiziskā aktivitāte psihiskajai veselībai
Veselībai un ilgam mūžam – šis produkts ir atzīts par vispieejamāko

Ar sievu Irēnu, kura savulaik bijusi profesora kursabiedre, tikko nosvinēta 52. kāzu jubileja.

“Skaista meitene bija, man viņa tik ļoti patika! Un patīk aizvien. Irēna man ir tuvākais cilvēks,” atzīst Anatolijs.

Ārsts uzskata, ka latviešu lielākā nelaime, no kuras rodas veselības problēmas ir nemitīgā sūdzēšanās, vaimanāšana un pīkstēšana par itin visu. “Bieži vien veselības problēmas rodas no tā, ka pārāk negatīvas domas domājam. Nomāktība ir iznīcinoša.”

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru