Ļoti labs uzkožamais no tomātiem un sīpoliem: viss noslēpums marinādē

Ļoti labs uzkožamais no tomātiem un sīpoliem kļūs par īstu atklājumu: minimums produktu, minimums laika pagatavošanai – un debešķīga garša iznākumā.

Šeit viss pietiekamā dadzumā: pietiekami sālīti tomāti, pietiekami asi un pikanti – un fantastiski garšīgi (garšas ziņā nekāda mēra). Uzkoda ir ideāli piemērota jebkurai gaļai, bet šašliks vispār nav iedomājama bez tās, kā arī ar ceptiem kartupeļiem – un vispār pie jebkāda otrā ēdiena. Interesanti, ka pirmie no galda pazūd sīpoli, kas tiek marinēti kopā ar tomātiem: viņu pikantā garša visus padara trakus.

Produktu sastāvs:

  • 5 gatavi (labāk ar stingru mīkstumu) tomāti;
  • 3 vidēja lieluma sīpolu galviņas;
  • četras ķiploka daiviņas;
  • 4 karotes augu eļļas;
  • divas lielās karotes citrona sulas;
  • puse tējkarotes bazilika;
  • ceturtā daļa tējkarotes aso sarkano piparu;
  • 1,5 lielās karotes dabīgā medus;
  • ½ tējkarotes sāls.

Pakāpenisks gatavošanas process:

  1. Vidēja lieluma tomātus, nomazgāt un sagriezt ripiņāss, apmēram 3 – 4 milimetru biezumā.
  2. Sīpolus (arī vidēja lieluma) notīrīt un sagriezt plānās ripiņās.
  3. Ķiploku daiviņas sagriezt ar nazi: ne smalki, vidējos gabaliņos.
  4. Sagatavot marinādi: bļodā ieliet dabisko medu, citrona sulu, un augu eļļu. Pievienot garšvielas: sarkanos asos piparus, sāli, baziliku.

Padoms. Ja merus palicis biezs, to vajag izšķīdināt ūdens peldē. Mikroviļņu krāsni labāk neizmantot, citādi medus zaudēs visas noderīgas īpašības.

  1. Visas sastāvdaļas labi sajaukt.
  2. Tomātus un sīpolus likt pamīšus: var izmantot stikla burku ar platu augšu.
  3. Pirmā kārtā noklāt tomātus, tad sīpolus un ķiplokus. Atkārtot kārtas, kāmēr burka vai trauks ir pilni.
  4. Visam pa virsu saliet marinādi, aiztaisīt, sakratīt un ielikt ledusskapī. Vismaz uz 30 minūtēm, bet jo ilgāk stāv tāda uzkoda, jo gardāka viņa kļūst.

Šī garšīgā uzkoda no tomātiem un sīpoliem lieliski der, gan ar jauniem kartupeļiem, gan ar gaļu. Bet brīvā dabā, piknikos, šāda uzkoda būs ļoti piemērota ar šašliku, ar uz iesmiem ceptiem kartupeļiem, ar sēnēm, zivi utt. Vispār, mēli var norīt un atteikties nudien nevarēsi!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!
loading...

Pievienot komentāru