Insults: jums vajag iegaumēt vien 3 vienkāršus soļus

Lūdzam jūs izplatīt šo rakstu pēc iespējas lielākam cilvēku skaitam! Iespējams, kāds nelasīs šo tekstu. Bet kāds taču izlasīs! Iegaumējot šīs vienkāršās ziņas, var glābt kādam dzīvību…daudzas dzīvības!

Kā konstatēt insultu

Reiz mēs kādā lielā kompānijā atpūtāmies pie dabas, sarīkojām tādu kā pikniku. Kāda mana draudzene vārdā Dina pēkšņi bieži sāka paklupt un nokrita. Mēs gribējām izsaukt viņai ātro palīdzību, bet Dina mūs pārliecināja, ka viņai tikai traucē neērtie apavi. Mēs viņai noticējām, neskatoties uz to, ka visu laiku Dina izskatījās tāda kā nervoza. Visi turpināja baudīt dabu, bet vakarā piezvanīja Dinas vīrs. Viņš teica, ka sieva ir aizvesta uz slimnīcu. Piecos vakarā viņa nomira.

Izrādījās, ka pa dienu dabā viņai bija bijis insults. Iespējams, ja mēs būtu zinājuši tā galvenās pazīmes…Dina vēl šodien būtu kopā ar mums.

Bet kāds vēl ir dzīvs, bet jūtas bezspēcīgs, lai kaut ko mainītu.

Jums būs nepieciešama vien viena minūte, lai izlasītu šo tekstu! Tāds sīkums salīdzinājumā ar cilvēka dzīvību!

Pēc traģēdijas ar Dinu ārsts-neirologs teica, ka, ja būtu atradies viņai blakus trīs stundas, varētu pilnībā novērst insulta sekas. Vēl ārsts atzīmēja, ka galvenā problēma ir saprast, ka cilvēkam ir tieši insults, un nogādāt viņu slimnīcā.

LASI VĒL:

7 dabīgas metodes, kā samazināt asinsspiedienu un novērst insultu
Paskatieties, cik ātri iespējams samazināt asinsspiedienu, neizmantojot zāles. Jums tas ir jāzina!
Zēns 8 gadus skaldīja malku un rūpējās par savu paralizēto māti. Pēc 8 gadiem masu informācijas līdzekļi bija šokā, uzzinot, kas noticis šajā ģimenē

Atpazīstam insultu: iegaumējam PPP

Dažreiz mēdz būt grūti uzreiz atpazīt insulta simptomus. Tie nav tik acīmredzami kā, piemēram, samaņas zaudēšana. Tomēr insulta sekas, kā gadījumā ar Dinu, var būt katastrofālas. Ja kāds no mums atpazītu simptomus un izsauktu ātro palīdzību – viss būtu izvērsies citādāk. Tagad jau mēs zinām “PPP likumu” – potenciālajam slimniekam jāpalūdz trīs lietas. Ja viņš tās var izdarīt, – uztraukumam nav pamata, bet, ja nevar – ir laiks doties uz slimnīcu.

Palūdziet cilvēkam:

PASMAIDĪT
PARUNĀT. Pārliecinieties, ka cilvēks runā skaidri
PACELT ABAS ROKAS

Pastāv vēl viena metode, kā uzzināt, vai cilvēku nav ķeris insults. Vajag palūgt viņam parādīt mēli. Ja mēle ir nepareizā formā un krīt uz vienu no pusēm – tas ir ļoti nopietns trauksmes simptoms.

Ārsti izdala vēl virkni papildus insulta simptomus – slikta dūša, vemšana, stabilitātes zudums, acu tumšums vai redzes asuma pazemināšanās, pēkšņi uznācis vārgums, nespēja saprast svešu runu, spēcīgas galvassāpes, samaņas zudums.

Kā apgalvo ārsti, ja katrs, kurš šo tekstu ir izlasījis, aizsūtīs to vēl desmit cilvēkiem, tad cilvēks var būt pārliecināts, ka vienu dzīvību viņš noteikti ir izglābis!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru