Ingvers mēdz kaitēt jūsu veselībai. Kad to kategoriski aizliegts lietot?

Tagad burtiski katrā veikalā var iegādāties šo brīnumsakni. Katrs no mums zina ingvera saknes brīnumainās īpašības. Iestājoties vēsākam laikam, ingvers ir viens no tiem produktiem. Kurus vēlams turēt ‘’mājas aptieciņā’’.

Tas nostiprina imunitāti, regulē cukura līmeni asinīs un holisterīna izvadīšanu, kā arī mazina muskuļu sāpes un iekaisumu. Tomēr. Neskatoties uz visām labajām ingvera īpašībām, ir reizes, kad to uzturā nevajadzētu lietot.

LASI VĒL: Kefīra kokteilis plakanam vēderam. Ne tikai veselīgi, bet arī garšīgi!

Cilvēkiem ar pazeminātu ķermeņa svaru

Ir medicīniski pierādīta ingvera efektivitšate diabēta un liekā svara problēmu ārstēšanā. Sakne vecina to fermentu izdalīšanos, kas uzlabo vielmsaiņu.

Tiem cilvēkiem, kuriem ir ļoti mazs ķermeņa masas īpatsvars, ingvera lietošana uzturā, var pasliktināt veselības stāvokli – veicināt matu izkrišanu, zaudēt muskuļu tonusu,  izjaukt menstruālo ciklu un novest pie nopietna vitamīnu zuduma organismā.

 

Sievietēm, mazuļu gaidīšanas periodā

Ingvers satur vielas. Kas veicina muskuļu spazmas. Tieši šī iemesla dēļ ingveru nevajadzētu lietot sievietēm, kuras ir stāvoklī, lai izvairītos no priekšlaicīgām dzemdībām. Ārsti rekomendē izvairīties no ingvera lietošanas uzturā, sevišķi pēdējos grūtniecības mēnešos.

No otras puses, ingvers lie;liski tiek galā ar rīta nelabumiem, tāpēc grūtniecības sākumā ingveru var lietot, bet tikai ar ārstu rekomendāciju un tā uzraudzībā.

 

Dažādu asins saslimšanu laikā

Daudziem cilvēkiem ir dažādas asins saslimšanas, piemēram gemofīlija, kad sliktas asins recēšanas rezultātā mēdz bieži būt iekšējas un ārējas asiņošanas.

Ingvers veicina asinsriti organismā, kas var būt laba ziņa diabētiķiem un tiem pacientiem, kuriem ir Reino sindroms, bet tiem, kuriem ir gemofīlija, tas var būt nāvējoši. Ingvers atstāj negatīvu ietekmi uz tiem medikamentiem, kurus lieto. Lai veicinātu asins sarecēšanu.

LASI VĒL: Unikālās ingvera ūdens īpašības

Ja jūs lietojat noteiktus medikamentus

Ja jūs lietojat antikoagulantus vai beta-blokatorus kopā ar ingveru, tas var veicināt dažādu blakņu parādīšanos un pastiprināšanos. Ingvera lietošana uzturā veicina asins sķīdināšanu, kas savukārt var ietekmēt daudzu meduikamentu iedarbību.

Katrā ziņā, mēs jums silti iesakam, pirms sākt lietot savā ikdienas uzturā ingvera sakni, konsultējaties ar savu ģimenes vai ārstējošo ārstu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru