Iejaucu mīklu, izlēju uz plāts un viss – esmu brīva! Visātrāk pagatavojamo pankūku recepte

PAGATAVOŠANA

1.Ieslēdziet cepeškrāsni, lai tā uzsilst līdz 200 – 250 grādu temperatūrai.

2. Olas sakuliet kopā ar cukuru un šķipsniņu sāls, pielejiet klāt pienu un visu samaisiet. Beriet klāt miltus, kas sajaukti kopā ar cepamo pulveri un visu maisiet tik ilgi, lai nebūtu vairs kunkuļi.

3. Pievienojiet mīklai klāt izkausētu sviestu, atkal kārtīgi visu samaisiet. Mīklu lejiet uz cepešpannas, kas iepriekš ieziesta ar sviestu vai tajā ieklāts cepamais papīrs. Pankūkas cepiet 15 – 20 minūtes (atkarībā no cepeškrāsns). Gatavās pankūkas ieziediet ar sviestu, ļaujiet tām mazliet atdzist.

2

4. Pildījumam: biezpienu sajauciet kopā ar cukuru. Ja masa ir par sausu, pievienojiet klāt mazliet krējuma vai jogurtu. Sasmērējiet pankūkas ar pildījumu, pievienojiet klāt ogas un sarullējiet to. Pasniegšana: ruleti sagrieziet mazākos gabaliņos un apberiet ar pūdercukuru.

3

Tikai piecas minūtes mīklai un 20 minūtes pagatavošanai. Brokastīm šis ir viens no labākajiem variantiem! Nebaidieties, ja cepšanas laikā pankūka sāks celties uz augšu. Līdzko ēdiens atdzisīs, mīkla nosēdīsies.

LASI VĒL: Pārsteidzoša pankūku torte-roze ar zemenēm

Somu pankūkas iespējams pasniegt kopā ar jebko, ko sirds kāro: ar džemu, saldo krējumu, medu. Ja mīklai samazināsiet cukura daudzumu, iespējams pagatavot arī sāļās pankūkas ar rīvētu sieru, malto gaļu, dārzeņiem vai sēnēm.

Gatavojiet ar baudu un dalieties ar šo recepti arī ar citiem!

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru