Gribat izaudzināt veselu bērnu? Iemāciet viņam ēst veselīgi!

Izveidojiet ģimenes rituālu – ēdiet kopīgi bez jebkādu televizoru, telefonu vai datoru klātbūtnes. Tas ne tikai satuvinās ģimeni, bet arī palīdzēs bērniem būt izpalīdzīgākiem ēdiena pagatavošanā, galda uzklāšanā, turklāt pie galda parunājot par to, kāds uzturs ir vislabākais un veselīgākais.

Nekādā gadījumā nedrīkst bērnus spiest ēst! Šo kļūdu pieļauj lielākā daļa vecāku. Atcerieties, ka šādi agrāk rīkojās arī mūsu pašu omītes? Lieta tāda, ka bērni, vecumā līdz trīs gadiem, lieliski spēj nodrošināt tiem nepieciešamo ēdiena daudzumu: viņi ņem tik, cik viņiem nepieciešams, ēd tik, cik vajadzīgs – ne vairāk, ne mazāk. Ja šajā laikā netiek sabojātas bērna attiecības pret ēdienu, tad arī nākotnē nevajadzētu rasties nekādām problēmām.

Ļaujiet bērniem izvēlēties produktus no veselīgo produktu klāsta. Bērni spēs izvēlēties to, kas ir veselīgs, pēc savas intuīcijas. Jau tālajā 1939. gadā tika veikti pētījumi, kas pierādīja to, ka bērni spēj izvēlēties produktus, kas viņiem tiešām ir nepieciešami: olbaltumvielas ķermeņa augšanai un  ogļhidrātus tad, kad viņi ir aktīvi un pilni ar enerģiju.

Ja jūs bērnam neuzspiedīsiet un neiejauksieties tajā, ko viņš izvēlas ēst (taču obligāti no veselīgo produktu klāsta), panāksiet, ka bērns izaugot ēdīs veselīgi. Ir pierādīts, ka neveselīga pārtika kļūst par ikdienu tad, kad vecāki sāk lutināt savus bērnus ar visādiem gardumiem. Protams, ka kategoriska šo produktu aizliegšana arī nav risinājums. Esiet pacietīgi un rādiet saviem bērniem pareizu piemēru!

Dalieties arī ar citiem vecākiem!

Avots: formulalubvi.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru