Gāze, vai elektrība: Kādu cepeškrāsni labāk izvēlēties?

Pašlaik tirgū visvairāk pieejamas tieši elektriskās plītis, nevis gāzes, taču ir pāris iemesli, kādēļ gāzes plītis ir daudz labākas par elektriskajām. Noskaidrosim, kādas ir abu priekšrocības.

Katrs, kas dodas iegādāties plīti, plīts virsmu vai krāsniņu ir plašas izvēles priekšā – ņemt tādus, kas darbojas ar gāzi vai elektrību. Sniedzam ieskatu abu produktu veidu priekšrocībās un nepilnībās.

Gāzes plīts

Galvenais pluss, kas ir gāzes plītīm – tās ir ekonomiskas. Gāze ir daudz lētāka par elektrību, tādēļ gatavot uz šādas plīts ir kabatai draudzīgāk. Turklāt gāzes plīts būs piemērots variants arī tad, ja jums mājās ir švaka elektropadeve, kas nespēj izturēt elektriskajai plītij paredzēto strāvas patēriņu.

Gāzes plīts cepeškrāsnīm nav simtiem dažādu funkciju, tādēļ ar tām tikt galā un saprast, kā tās strādā, ir gaužām vienkārši, un šādas krāsnis daudz ātrāk uzsilst un ir izdevīgāk regulējamas.

Vēl viens pluss – gāzes plītīm gluži vienkārši nav tādu atribūtu, kas būtu jāmaina vai kuri nolietojas, tādēļ par šādām niansēm nav jāsatraucas.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru