Gāze, vai elektrība: Kādu cepeškrāsni labāk izvēlēties?

Daudzi ļaudis izvēlas nopirkt, piemēram, gāzes cepeškrāsni, jo uzskata, ka uz uguns pagatavotais ēdiens garšo daudz labāk. Tiek uzskatīts, ka šādi uz uguns gatavotais ēdiens garšo teju tāpat, kā ēdiens, kas gatavots uz atklātas uguns.

Taču gāzes plītīm ir arī savas nepilnības. Pirmkārt, cepeškrāsnī karstuma padeve nav vienmērīga, tādēļ pastāv iespēja, ka ēdiens pagatavosies nevienmērīgi. Otrkārt, neviena aizsardzības sistēma vai drošības iekārta nevar jūs 100% pasargāt no gāzes noplūdes.

Elektriskās plītis

Ar elektrību darbināmas cepeškrāsnis palīdz visprecīzāk uzstādīt nepieciešamo temperatūru. Tās palīdz uzkarsēt krāsni līdz pat 300 grādu karstumam, kamēr gāzes plītis nespēj uzsildīt karstāku par 250 grādiem. Elektriskās cepeškrāsnis palīdzēs jums iekļaut savā ēdienkartē arī tos ēdienus, kuru pagatavošanai nepieciešamas augstas temperatūras.

Vēl viens pluss atrodas elektrisko plīšu plašajā funkciju klāstā. Šīm cepeškrāsnīm ir neskaitāmi darba režīmi, tajā skaitā grillēšana, atsaldēšana, gatavošana ar tvaikiem u.c. Turklāt arī taimers un automātiska izslēgšanās pēc norādītā laika ir viens liels darba pluss. Noteikti neaizmirstiet par pašattīrīšanās režīmu, kas ieekonomēs jūsu laiku un spēkus.

Pie mīnusiem noteikti jāmin salīdzinoši augstā produkta cena, nemaz nerunājot par elektrības patēriņu. Tās ir daudz grūtāk remontēt un jūsu gatavošanas iespējas ir atkarīgas no elektrības padeves.

Neaizmirstiet pastāstīt par šo arī saviem draugiem, radiem un paziņām!

Avots: xvatit.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru