Eļļa, kas no asinīm izvada urīnskābi, samazina nemieru, kā arī glābj no alkohola un cigarešu atkarības

Šīs eļļas lieliskās īpašības tiešām pārsteidz – pārliecinieties par to paši!

Kristofora Kolumba laikā cilvēki bija diez gan daudz apsēsti ar garšvielām. Viņi bija kā atkarīgi no tām, tādēļ devās ceļojumā uz citām valstīm, lai atklātu aizvien jaunas garšvielas. Tieši Kristofors Kolumbs bija viens no visaktīvākajiem garšvielu medniekiem. Viena no viņa meklētajām garšvielām bija arī melnie pipari.

2 dienas bišu bars uzbruka šīs sievietes mašīnai. Atverot bagāžnieku, sieviete saprata, kāpēc!

Melnie pipari, jo īpaši melno piparu ēteriskā eļļa, sniedz neskaitāmi daudz labumus cilvēka veselībai.

Kādu labumu veselībai sniedz melno piparu ēteriskā eļļa?

Melno piparu ēteriskā eļļa sniedz veselu virkni dažādu labumu cilvēka veselībai, tajā skaitā strādā kā caurejas zāles, antibakteriāls līdzeklis, līdzeklis pret atkrēpošanos, lielisks antioksidants, pretiekaisuma līdzeklis, diurētiķis, antiseptiķis, stimulants, spazmolītiķis, sviedrējošs līdzeklis, kā arī daudz kas cits.

Labs jūsu kuņģim: tas palielina sālsskābes sekrēciju kuņģī, kas savukārt uzlabo gremošanu. Veselīga gremošanas trakta darbība ir nepieciešama, lai novērstu kolikas, aizcietējumus un caureju. Melnie pipari novērš arī gāzu veidošanos vēderā un zarnās, kā arī veicina urinēšanu un svīšanu, kas palīdz no organisma izvadīt toksiskas vielas.

Svara samazināšanai: melno piparu ārējā daļa stimulē tauku šūnu šķelšanu, kas var palīdzēt dabīgā veidā atbrīvoties no liekā svara.

Ādas veselībai: palīdz ārstēt vitiligo (ādas slimību, kurai raksturīgi pigmentācijas traucējumi). Tika zinātniski pierādīts, ka piperīns, kas sastopams piparos, stimulē pigmenta veidošanos.

Elpceļu slimības: pipari mazina deguna aizlikumu un sinusītu, jo tas spēj izšķīdināt elpceļos esošās gļotas un krēpas.

Antibakteriāla iedarbība: piparu antibakteriālās īpašības palīdz cīnīties ar insektu un kukaiņu kodumiem. Regulāra šīs garšvielas lietošana uzturā attīra artērijas, samazina aterosklerozes risku.

Darbojas kā antioksidants: piparu antioksidantu īpašības palīdz novērst vai atjaunot traucējumus un bojājumus, kuri radušies brīvo radikāļu iedarbības rezultātā. Tādā veidā tiek aizsargātas arī aknas, sirds un asinsvadu sistēma no dažādām slimībām, kā arī tiek nodrošināta aizsardzība pret vēzi.

Nervu veselībai: tika atklāts, ka piperīns, kas ir viena no galvenajām melno piparu sastāvdaļām, novērš kognitīvos traucējumus un atmiņas pasliktināšanos.

Tas, cik ļoti iedarbīga būs melno piparu ēteriskā eļļa, ir atkarīgs no tā lietošanas veida. To var lietot iekšķīgi, ieelpot vai arī lietot ārīgi. Lai iegūtu daudz detalizētāku informāciju par trīs dažādiem ēteriskās eļļas izmantošanas veidiem, kā arī par labumiem, kādu tās var sniegt.

Iekšķīgai lietošanai

Ja melno piparu ēteriskā eļļa tiek lietota iekšķīgi, piemēram, pievienota klāt šašlikam vai steika mērcei, tā nodrošinās spēcīgus antioksidantus jūsu organismā, kuri savukārt veicinās urinēšanu un svīšanu. Tie ir divi veidi, kādos organisms no sevis izvada toksīnus. Šī eļļa palielina žults daudzumu kuņģī, tādā veidā palīdzot sadalīt tajā esošo pārtiku, kā arī nodrošina veselīgu gremošanas trakta darbību.

Jūs pilnībā atbrīvojaties no zemādas lipomas bez operācijas, vienkārši lietojot šo recepti!

Ieelpojot

Ir zināms, ka melno piparu ēteriskā eļļa spēj fiziski atslābināt ķermeni, taču daudzi nemaz nezina, ka šī ēteriskā eļļa spēj atslābināt arī prātu. Daudzu ēterisko eļļu ieelpošana, tajā skaitā melno piparu, lavandas un kadiķa, palīdz cīnīties ar psiholoģisku stresu, kas saistīts ar smēķēšanas atmešanu.

Ārīgai lietošanai

Melno piparu ēteriskās eļļas lietošana kopā ar citām eļļām spēj samazināt muskuļu sāpes, novērš krampjus un velkošu sajūtu. Eļļas spazmolītiskās īpašības atvieglo dažādus krampjus, bet tā antioksidantu īpašības izvada no asinīm urīnskābi. Tādā veidā melno piparu ēteriskā eļļa ir ārkārtīgi veselīga tiem cilvēkiem, kas slimo ar podagru, artrītu un reimatismu.

Avots: golbis.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru