Digitālās plānprātības vīruss var kaitēt bērna smadzenēm. Vecākiem pilnīgi noteikti ir, par ko satraukties

Mūsdienās visa pasaule ir aizrāvusies ar ierīcēm: viedtālruņiem, planšetēm un citu digitālo tehniku. Kopā ar tām pasaulē nonāk digitālās plānprātības vīruss. Tas nav joks, tā ir diagnoze. 2007. gadā speciālisti atzīmēja, ka ar katru gadu arvien vairāk bērnu – digitālās paaudzes pārstāvji – cieš no uzmanības traucējumiem, atmiņas zuduma, zemu paškontroles līmeni, kognitīviem traucējumiem, depresiju. Pētījumi liecina, ka digitālās paaudzes pārstāvju smadzenēs tiek novērotas izmaiņas, kas līdzīgas tām, kas parādās pēc galvaskausa-smadzeņu traumas vai arī agrīnā demencijas stadija – plānprātība, kas parasti attīstās  vecumdienās.

LASI VĒL: Tibetas ledājos atrasti 28 nezināmi vīrusi, kas var nogalināt cilvēci. It kā mums vīrusu būtu par maz

Tam ir grūti noticēt, bet vidējais statistiskais septiņgadīgs eiropietis jau pie ekrāniem ir pavadījis vairāk kā gadu no savas dzīves (pa 24 stundām diennaktī), bet 18-gadīgs – vairāk nekā četrus gadus!

Gribi teikt, ka tagad ir pavisam savādāki bērni? Jā, bērni ir savādāki, bet smadzenes ir tās pašas, kādas bija cilvēkam pirms tūkstošiem gadu,  – 100 miljardi neironu, no kuriem katrs ir saistīts ar desmitiem tūkstošu sev līdzīgo.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru