Burkānu torte

Pagatavošana:

1. Sasmalciniet kombainā burkānus līdz griķu grauda lielumam.

2. Bļodā sajauciet miltus, muskatriekstu, kanēli, krustnagliņas, sāli, cepamo pulveri un samaisiet.

3. Citā bļodā sajauciet burkānu, cukuru, olas, augu eļļu, valriekstus, rozīnes, kokosriekstu skaidiņas (es tās nepievienoju, jo man tās negaršo, bet to cienītājiem nevajadzētu tās ignorēt) un labi visu samaisiet.

4. Pēc tam miltu maisījumu iemaisiet piedevu maisījumā un vēlreiz kārtīgi samaisiet, līdz iegūta viendabīga masa.

5. Cepamformas apakšā ielieciet cepampapīru un formu iesmērējiet ar augu eļļu.

6. Pārlieciet mīklu formā, lieciet to iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī uz 170 grādiem ceptiem aptuveni 50 – 60 minūtes.

7. Gatavību pārbaudiet ar sērkociņu. Ieduriet to tortes centrā, un, ja tas ir sauss, tas nozīmē, ka torte gatava.

8. Pirms ņemiet ārā torti no formas, ļaujiet tai vēl 20 minūtes pastāvēt.

9.Pēc tam ļaujiet tortei nedaudz atdzist, un ar asu nazi sagrieziet to divās daļās.

LASI VĒL: Marokāņu burkānu salāti, garša kuru nekad neaizmirsīsi

10. Ļaujiet visām kārtām kārtīgi atdzist.

11. Gatavojiet krēmu. Kārtīgi samaisiet Filadelfijas sieru, sviestu un pūdercukuru līdz iegūta viendabīga masa. Var pat nedaudz saputot ar mikseri uz lēniem apgriezieniem.

12. Zemāko ripu apsmērējiet ar pusi no krēma, tad uzlieciet otru ripu un augšu apsmērējiet ar atlikušo krēma daļu. Neaizmirstiet apsmērēt arī kūkas malas.

13. Gatavu torti ielieciet ledusskapī uz pāris stundām. Vislabāk uz nakti, lai nebūtu kārdinājums to apēst neparedzētā laikā

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru