Bumbieru un plūmju ievārījums

Protams, jūs zināt, cik garšīgs ir plūmju ievārījums, ko var izmantot arī kā kečupu aizstājēju gaļai.

Mēs piedāvājam dažādot klasisko versiju un pievienot plūmēm medus bumbierus. Pateicoties viņu saldumam, cukura daudzumu var droši samazināt uz pusi! Bumbieri ir arī bagāti ar pektīnu, kas ir nepieciešams kā gaiss visiem ievārījumiem un mērcēm – tas piešķir blīvumu.

Rezultātā jūs iegūsit delikatesi, kas pēc konsistences atgādina želeju vai maigu marmelādi. Saldskābā garša nevienu neatstās vienaldzīgu!

Sastāvdaļas:

1 kg plūmes

1 kg cukurs

1 kg bumbieri

Pagatavošana:

1.Iztīri bumbierus no serdes, sagriez kubiņos. Plūmēm izņem kauliņus, mīkstumu sagriez četrās daļās. Augļus ieliec katlā, pievieno cukuru un samaisi. Atstāj uz 20 minūtēm, lai iztek sula.

2. Uzliec katliņu uz nelielas uguns, uzliec vāciņu, pagaidi, kamēr sāk vārīties. Pēc tam vāri uz minimālas uguns bez vāciņa. Katla saturu periodiski apmaisi.

3. Staipīgo ievārījumu salej sterilizētās burciņās, aiztaisi tās. Burkas pagriez otrādi un ļauj tām atdzist.

No norādītā sastāvdaļu skaita tiks iegūti apmēram piecas puslitra burkas ievārījuma. Viss atkarīgs no tā, cik sulīgi būs jūsu augļi. Gatavošanas beigās mēģini katlā pievienot 0,5 tējk. malta kardamona – tas labi sader ar bumbieriem un plūmēm – ievārījuma aromāts būs pārsteidzošs!

avots: sovkusom.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru