Burvīgs upeņu vīns

Upenes ir ne tikai viegli kopt, bet ik gadu tās dod arī bagātīgu ogu ražu. Svaigā veidā gan tikai nedaudzi cilvēki viņas mīl, taču dažādas receptes ar upenēm ļauj patiesi izbaudīt šo apbrīnojami noderīgo ogu.

Un, ja šogad tevi ir pārsteigusi liela upeņu raža un vēl neei izlēmis, ko ar to iesākt, tad ir laiks nodarboties ar vīna darīšanu.

Vīna darīšanas ziņā upenes ir diezgan kaprīzas un skopas uz atdevi: labākajā gadījumā no spainīša ar svaigām ogām tu iegūsi 2–2,5 litrus dzēriena. Bet toties kādu! Mēs iesakām izmantot izdevību un pagatavot mājās gatavotu upeņu vīnu bez rauga saskaņā ar mūsu recepti, lai tu visu gadu varētu baudīt aromātisku rubīna dzērienu.

Sastāvdaļas:

10 kg upenes

200 g rozīnes

5 l ūdens

20 glāzes cukurs

Pagatavošana:

1.Neveicot iepriekšēju mazgāšanu un tīrīšanu, saspied upenes ar rokām, pievienojot 15 glāzes ūdens. Centies sasmalcināt katru ogu.

2. Ogu masai pievieno 15 glāzes cukuru un 200 g rozīņu, rūpīgi samaisi, trauku pārklāj ar vāku un nedēļu novieto vēsā vietā fermentācijas procesam. Noteikti katru dienu apmaisi masu, lai novērstu pelējumu: tas sabojās vīnu.

3. Pēc nedēļas sulas izkāš burkā vai pudelē un izspiesto mīkstumu pārnes atsevišķā traukā. Uz sulas trauka uzstādiet ūdens blīvējumu vai gumijas cimdu ar caurumu vienā no pirkstiem.

4. Atlikušajai ogu masai pievieno 5 glāzes ūdens un 5 glāzes cukuru, samaisi un atkal atstāj nedēļu fermentācijai, neaizmirstot maisīt katru dienu. Pēc noteiktā laika izspiediet nokās ogas (tas vairs nav vajadzīgs) un ielejiet šķidrumu pirmajā sulas partijā.

5. Atkal uzstādi ūdens blīvējumu vai cimdu un atstājiet saturu mierā 10 dienas. Tad izkāš topošo vīnu caur smalku sietu, ielej burkā, uzliek ūdens blīvējumu un atstāj 2 nedēļas.

6. Pēc tam pārlej vīnu nelielā strūklā (lai izvēdinātu) jaunā traukā, atbrīvojieties no nogulsnēm. Aizbāz pudeles ar blīviem kokvilnas aizbāžņiem un reizi mēnesi ielej gatavo vīnu jaunos traukos.

avots: sovkusom.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru