Braunijs ar biezpienu un ķiršiem

Pagatavošana:

Solis 1. Šokolādi salauzt gabaliņos. Kopā ar sviestu izkausēt uz ūdens peldes vai mikroviļņu krāsnī.

Solis 2. 50 g cukura un 2 olas saputot, pievienot šķipsniņu sāls un vaniļas cukuru.

Solis 3. Biezpiena krēmam: biezpienu sajaukt ar cukuru un atlikušām 2 olām. Sajaukt ar putotāju līdz viendabīgai krēmveidīgai masai Ja biezpiens ir graudains vispirms izberzt to caur sietu.

Solis 4. Saputotās ar cukuru olās, pievienot izkausētu un atdzesētu šokolādi, tad irdinātāju, un miltus. Sajaukt ar putotāju uz paša zemākā ātruma.

Solis 5. Formu ar augstām malām, sasmērēt ar sviestu, un izliet tajā 1/3 iegūtas masas. Izlīdzināt pa visu formu. Pa virsu izliekam pusi biezpiena masas. Ja tā ir bieza, izlīdzināt ar karoti.

Solis 6. Biezpiena masai pa virsu izlikt pusi ķiršu. Tad atkal mīklu, biezpiena masu, ķiršus, un atkal mīklu. Mīklu izlīdzināt vienmērīgi, bet ja nesanāk, arī nav bīstami, gan izlīdzināsies pati.

Solis 7. Cept 40-50 minūtes, sakarsētā līdz 180 grādiem cepeškrāsnī. Gatavību pārbaudīt ar koka irbulīti — tam jābūt sausam. Atdzesēt formā.

Lai labi garšo!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru