Atgūsti svaru pēc dzemdībām – viegli! Viņa ieguva šo neticamo rezultātu dažu nedēļu laikā! Viss slēpjas tajā, ka….

Baro ar krūti

Ārsti apgalvo, ka barojošās māmiņas ātrāk atgūst formu. Tas izskaidrojams ar to, ka barošanas periodā straujāk saraujas dzemde, iegūstot pirmsdzemdību stāvokli.

Seko uzturam

Grūtniecības laikā tu sev neatteici saldumus, sāļumus un citus kārumus. Pacenties pakāpeniski izslēgt no ēdienkartes kaitīgos produktus. Dietologi iesaka atteikties no trekniem gaļas buljoniem un zivju zupas, jo tie lēni pārstrādājas un palēnina atjaunošanās procesu.

Ievērot stingru diētu uzreiz pēc dzemdībās ir slikta ideja, jo grūtniecība tavam organismam ir liels stress un pilnīga tā funkciju atjaunošanās prasa daudz enerģijas. Uzturam ir jābūt sadalītam 4-5 ēdienreizēs dienā.  Organismam ir svarīgi vitamīni un olbaltums( liesa gaļa, zivis), kalcijs ( liess siers 10-17% tauku), dzelzs ( jūras veltes, pākšaugi, aknas, rieksti). Tieši šo vielu trūkst tavam organismam pēc dzemdībām. Īpaši dzelzs deficīta gadījumā, tev neizdosies notievēt, jo tieši dzelzs nodrošina speciālo fermentu, kas dedzina taukus.

Vingro

Mammas bieži nenovērtē pastaigas svaigā gaisā. Atceries, 20 minūtes aktīvas iešanas sadedzina 150 kkal. Ar laiku var palielināt tempu un laiku. Pirmos mēnešus pēc dzemdībām mammai nevajag sevi noslogot ar smagiem nogurdinošiem vingrinājumiem.  Tikai pēc 4-6 nedēļām var sākt saudzīgus treniņus: vieglus tonizējošus un stiprinošus vingrojumus, speciālā atjaunošanas programmā māmiņām.  Pēc 4-5 mēnešiem  jau var sākt  pilnvērtīgi trenēties – derēs joga, pilates, skriešana, peldēšana.

LASI VĒL: Vajā neveiksmes? Numeroloģiska formula, kā kļūt veiksmīgam

Konsultējies pie ārsta

Sievietes veselība šajā periodā ir ļoti trausla un uzņēmīga. Pēc 6 mēnešiem tev jāveic gan asins, gan hormonu analīzes. Hormonu līmenim šajā laikā būtu jābūt normālam.

Ja svars nesamazinās ilgu laiku, konsultējieties pie dietologa un endokrinologa. Iespējams, traucēta ir iekšējās sekrēcijas dziedzeru darbība jeb hormonu sekrēcijas regulācija. Seko līdzi menstruālajam ciklam.

Novēlu, lai ātrāk pienāk tas neticamais mirklis, kad kādu rītu , kāpjot uz svariem, tu redzēsi, ka esi zaudējusi 10 kg. Beidz nopūsties, skatoties uz slaidajām un  sāc darbu ar savu ķermeni pēc iespējas ātrāk!

Avots: takprosto.cc

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru