Astoņi padomi, kas palīdzēs atcerēties sapņus

Pierakstiet savus sapņus

Pirmais un galvenais noteikums: ja jūs gribiet atcerēties savus sapņus – jums vajag tos pierakstīt. Vietā jautājums: “Kā lai es pierakstu to, ko neatceros?” ja jūs, uzreiz pēc pamošanās, neziniet, ko sapņojāt, tad pierakstiet visu, par ko jūs tagad domājiet un kā jūs jūtieties. Bieži vien domas, sajūtas, pirmā mirkļa ainas tā vai citādi ir saistītas ar to, kas noticis sapnī. Nevajag obligāti rakstīt visu vēsturi, pilnīgi pietiks ar dažiem vārdiem: sarkans, laimīgs…. Neprātojiet – vienkārši rakstiet. Pēc kāda laika jūs sāksiet atcerēties vārdu fragmentus, atsevišķas ainas un beigu beigās, varēsiet aprakstīt veselus notikumus. Šī ir efektīvākā un iedarbīgākā metode.

Svarīgi! Obligāti turiet tādu “sapņu dienasgrāmatu” pa rokai. Sapņi glabājas īstermiņa atmiņā un jebkurš pārdzīvojums, aktivitāte, citas domas ļoti ātri izdzēš sapņus no mūsu prāta.

Izvairieties no alkohola un kofeīna

Ātra acu kustība vai ātrā sapņa fāze – tā ir stadija, kad jūs, visticamāk, atceraties visu sapni. Un jo šis periods ir garāks, jo izredzes lielākas. Alkohols un kofeīns iejaucas šai fāzē un padara sapņus īsākus.

Pārlieciet modinātāju

Pētījumi ir pierādījuši, ka paši garākie sapņi ir tieši no rīta. Ja jūs uzliksiet modinātāju par 15-20 minūtēm ātrāk, tad, visticamāk, pamodīsieties pašā sapņa kulminācijā.

Nekustieties

Kolīdz pamodīsieties, uzreiz nedariet pārāk daudz  kustības un, pats galvenais, uzreiz necelieties no gultas. Vienkārši atcerieties savu “sapņu dienasgrāmatu” un uzrakstiet visu, ko varat atcerēties. Mēs jau pieminējām, ka sapņi glabājas īstermiņa atmiņā, un jebkura kustība un saruna( kurā piedalās dažādas jūsu smadzeņu daļas)  tos izjauc.

Izdomājiet!

Ja jūs jūtiet, ka nakts “pagājusi pa tukšo”, taču jūs cenšaties izveidot kaut niecīgu sapņa daļu – atgādiniet sev par to. Domās pārejiet tipisko simbolu sarakstam, kā lasītu sapņu tulku( koki, jūra, iela…)padomājiet par vietām, cilvēkiem, situācijām, kas jūs uztrauc. Reizēm šāds vienkāršs paņēmiens palīdz ieķerties aizslīdošā sapņa fragmentos, un kā puzli salikt tos pilnīgā stāstā.

Izmantojiet trīs glāžu likumu

Profesors Roberts Stikgolds no Hārvardas Medicīnas skolas izdomāja daudz vienkāršāku  risinājumu zaudēto sapņu problēmai, ko aprakstīja savā rakstā New York Times.  Viss ģeniālais ir vienkāršs. Pirms gulētiešanas izdzeriet trīs glāzes ūdens. Lieta tāda, ka nakts laikā mēs sapņojam desmitiem sapņu, bet atceramies tikai pēdējo – pirms pamošanās. Lielais šķidruma daudzums liks jums celties nakts vidū, lai ietu uz tualeti – tādā veidā, pamostoties kad pagadās, iespēja nokļūt ātrā sapņa fāzē un atcerēties to ievērojami palielināsies.

Nodrošinieties ar vitamīniem

Bieži mēs neatceramies sapņus, jo tie mums liekas neskaidri, izplūduši, saraustīti. Jebkurš B grupas vitamīns palielina smadzeņu aktivitāti un stiprina īslaicīgo atmiņu. Iedzerot vitamīnu pirms miega, jūsu sapņi kļūs krāsaināki un detalizētāki. Tos atcerēties un pierakstīt būs daudz vienkāršāk.

Otrs labvēlīgais elements – melatonīns – dabīgais hormons, kas regulē sapņošanas un pamošanās ciklu. Palielinot melatonīna daudzumu organismā, jūs variet redzēt pašus krāsainākos sapņus. To satur banāni, auzu pārslas, saldie ķirši un mandeles.

Uzburiet pareizo noskaņu

Noskaņoties sapnim – tā jau ir puse no veiksmes. Kad jūs liecieties gulēt, atkārtojiet frāzi: “Es atceros savus sapņus” vai “No rīta es atcerēšos savu sapni.” Atkārtojiet to pie sevis, līdz aizmiedziet. Bet, ja jūs moka bezmiegs, izmantojiet aitu skaitīšanas mantru: “Viena. Es vienmēr atceros savus sapņus. Divas. Es vienmēr atceros savus sapņus. Trīs… ”

Avots: esotericblog.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru