Astoņi padomi, kas palīdzēs atcerēties sapņus

Pēc austrāliešu psihologu Allana Snaidera un Džona Mitčela domām, tieši sapņos slēpjas lielākā daļa mūsu problēmu risinājumu. Un , ja vien mēs varētu atcerēties sapņus, un mācētu tos pareizi tulkot, tad pat paši absurdākie murgi palīdzētu iegūt mums laimi, izbēgt no daudzām kļūdām un pat kļūt bagātiem.

Piemēram, 16. gadsimta vidū Korejas admirālim Ji Sunšins nosapņoja šaušalīgu jūras briesmoni: bruņurupuci ar neievainojamām bruņām un drakona galvu, kas spļāva uguni. Pamostoties, viņš lika uztaisīt kuģi, kas līdzinājās nakts monstram, izmantojot resnus priedes baļķus, apsistus ar metāla lapām. Tas bija pirmais bruņukuģa prototips.

Nacionālajā naftas pārvaldē Indijā visus inženierus apmāca risināt savas personīgās problēmas sapņos, lai tās netraucētu efektīvi strādāt. Taču, bieži vien šīs metodes palīdz arī profesionālajā jomā. Tā, sapnī vietējam ķīmiķim ienāca galvā ģeniāla ideja jēlās naftas apstrādei – viņš nosapņoja kravas mašīnu, pilnu ar sapuvušiem kāpostiem.  No rīta zinātnieks aizdomājās par šī “sūtījuma” jēgu un saprata, ka baktērijas, kas izraisa dārzeņu pūšanu, var izstrādāt fermentu, kas derēs arī “melnā zelta” apstrādei. Tas arī tika veiksmīgi realizēts.

Pat, ja jums ir drausmīga atmiņa, pliekana fantāzija, vai arī jūs uzskatiet, ka vienkārši vairs nemākat “gulēt”, šīs elementārākās viltībiņas palīdzēs jums atcerēties kaut vai vienu sapni katru dienu.

Šķir nākošo lapu un izlasi visus padomus

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru