Ārkārtīgi netīra meitene palūdza viņai nopirkt ziepes. Tas, kas atklājās vēlāk… pat ienaidniekam nenovēlēsi!

Mani šis stāsts tik ļoti šokēja. Neskatoties uz meitenes stāvokli, es viņu atvedu pie sevis, mēs izmetām viņas netīrās un nodriskātās drēbes, es apstrādāju viņas galvas ādu ar petroleju (gadījumā, ja viņai bija utis), viņa nomazgājās, izmazgāja zobus un es viņai apgriezu matus (salīdzinoši īsus, jo viņas mati bija dikti bojāti), iedevu viņai naudu un savas vecās, sen nevajadzīgās drēbes un mantas. Viņa aiz pateicības nezināja ko darīt, tādēļ sāka raudāt. Kad meitene bija devusies prom, piezvanīju saviem draugiem, lai pastāstītu notikušo. Mēs ar draugiem sākām īrēt viņai ne pārāk dārgu dzīvoklīti, draugs palīdzēja viņai iestāties darbā par apkopēju vienā no tuvākajiem lielveikaliem.

Jūs pat nevarat iedomāties, cik viņa bija laimīga un pateicīga! Mums arī, protams, bija tik ļoti patīkami, ka mums bija iespēja palīdzēt nelaimē nonākušam cilvēkam. Pēc tam komunikācija ar viņu kļuva aizvien retāka un retāka, līdz mēs vispār pārtraucām komunicēt. Kādu dienu es viņu nejauši satiku veikalā. Viņa tik labi izskatījās – viņa bija mazliet pieņēmusies svarā, veselīga, skaista un kopta. Kad viņa mani ieraudzīja, viņa aiz laimes iespiedzās un metās mani apskaut.

LASI VĒL: 10 gadus vecas meitenītes nāve visos radīja šoku. Ārsti nepievērsa uzmanību viņas herpei

Viņai tagad viss ir vislabākajā kārtībā – parādījies draugs, viņa pašlaik strādā par kasieri, taču uzskatu, ka tas ir īslaicīgi. Mēs ar viņu nākošnedēļ dodamies uz teātri. Viņa pati nopirka biļetes – gribēja mums izteikt pateicību.

Draugi – dariet labas lietas! Netīri bezpajumtnieki, kurus redzat uz ielām, nav sabiedrības pabiras, bet gan visparastākie ļaudis. Katram no viņiem ir savs stāsts. Es šoreiz nerunāju par tiem, kas tiešām ir izvēlējušies savu laimi meklēt pudelē. Reizēm tieši jūsu sniegtais eiro var palīdzēt viņiem tajā dienā izdzīvot, bet mazliet uzmanības – iespējams, palīdzēs viņiem sākt pavisam jaunu dzīvi!

Jūs iedvesmoja mūsu stāsts? Tad neaizmirstiet ar to dalīties!

Avots: vkurelife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru