Acu veselībai vienas no labākajām ogām ir…

Domājams, ka nav tādu cilvēku, kam negaršo ogas. Tās ir saldas, veselīgas un pagatavojamas visdažādākajos veidos. Šodien mēs parunāsim tieši par vienu konkrētu, saldu un sārtu ogu – zemeni!

Zemeņu ietekme mūsu skaistumam un veselībai

Veikalu plauktos jau manāmas vienas no vasarā visgaidītākajām ogām – zemenes. Uzziniet mūsu šīs dienas rakstā, ko zemes spēj sniegt ne tikai jūsu veselībai, bet arī skaistumam.

Zemenes ir lielisks pavasara beigu un vasaras sākuma gardums, kas kļūs par pamatu jūsu matu, sejas un ķermeņa ādas skaistumam. Šo ogu sastāvā ir ļoti maz kaloriju, tādēļ tās kļūs par lielisku desertu laikā, kad cenšaties notievēt vasaras pludmales sezonai.

Sāksim ar to, ka zemenes ir ļoti veselīgas un noderīgas ādai un tās skaistumam – tās padara ādu daudz elastīgāku un tvirtāku, novērš priekšlaicīgu novecošanos. Pateicoties salicilskābei, kas atrodama zemeņu sastāvā, tās ir lielisks līdzeklis cīņā pret akni un pigmenta plankumiem. Ar dažādu zemeņu masku vai skrubju palīdzību ādu var padarīt daudz gaišāku, gludāku un samtaināku, kā arī tādas procedūras palīdz atbrīvot ādas virsmu no atmirušām šūnām.

Zemenes var palīdzēt arī ar nokarenajiem maisiņiem zem acīm – uzlieciet šajās vietās zemeņu šķēlītes un vidēji 10 minūtes centieties atslābināties. Pēc tam ādu ap acīm nepieciešams palutināt ar mitrinošu krēmu. Šādas procedūras rezultātā āda izskatīsies daudz svaigāka, bet pampums būs mazinājies.

Ja jums ir sausi vai trausli mati, pagatavojiet zemeņu masku. Šāds līdzeklis lieliski mitrina matus, padara tos daudz izturīgākus un spīdīgākus, pakāpeniski atjauno matu struktūru, kura tika bojāta nemitīgas matu ieveidošanas rezultātā.

Neskaitot ārišķīgu lietošanu, zemenes noteikti jālieto arī uzturā – gatavojiet no tām desertus, smūtijus vai augļu salātus. Šī oga bagātinās jūsu organismu ar C vitamīnu, nostiprinās imunitāti, kā arī pasargās no dažādām infekcijas slimībām. Turklāt zemeņu sastāvā ir arī antioksidanti, kas pasargā acs radzeni un tīkleni, kā arī novērš kataraktas veidošanos. Zemenēs ir arī ļoti daudz šķiedrvielu un pektīna, kas uzlabo gremošanas trakta darbību un spēj cīnīties ar holesterīna līmeņa paaugstināšanos.

Ja gadījumā jau sen sapņojat par Holivudas cienīgu smaidu, tad arī šajā gadījumā palīgā steigs zemenes. To sastāvā ir ābolu skābes ferments, kas palīdz izbalināt zobus un padarīt jūsu smaidu vēl pievilcīgāku

Nav šaubu, ka zemenes spēj sniegt virkni labumu gan veselībai, gan ārējam izskatam. Tādēļ  ēdiet zemenes veseli!

Avots: vrutmilife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru