10 gadus vecas meitenītes nāve visos radīja šoku. Ārsti nepievērsa uzmanību viņas herpei

0Ārsti nespēja noteikt patieso iemeslu. Katram vecākam ir jāzina par šīs slimības simptomiem.

Bērna slimība vienmēr rada trauksmi un uztraukumus vecākiem, kuri gatavi darīt visu, lai tikai bērnam kļūtu labāk. 2015. gada janvārī 10 gadus vecajai Brionijai Keitlinai Klinbergai paaugstinājās temperatūra. Kad meitene sāka atteikties no ēdiena, viņas māte Bridžita sacēla trauksmi. Viens ārsts izrakstīja meitenei antibiotiku kursu un nozīmēja nākošo apskati pēc nedēļas. Bet meitenīte, nesagaidījusi nākamo apskati, nomira.

1Brionija bija dzīvespriecīga meitenes no Austrālijas, Adelaidas. Kad viņai pēkšņi kļuva slikti, viņa atteicās no ēdiena un ūdens, jo viņai bija neiedomājami sāpīgi norīt. Bridžita aizveda meitiņu pie vairākiem ārstiem, bet neviens tā arī nespēja noteikt, kas par lietu.

2Kad Brionijas mutes dobumā tika atklātas čūlas, kuras radās no herpes vīrusa, ārsts viņai izrakstīja antibiotikas. Bet meitene pēc 3 dienām nomira.

3Brionija cieta no vairāku orgānu atteikšanos vienlaikus, ko izraisīja parastais  herpes vīruss. Pats vīruss līdz meitenes nāvei netika atklāts. Izrādījās, ka ārsts nekad nebija redzējis tādus čūlveidīgus veidojumus kaklā.

Parastajam herpes vīrusam ir sekojoši simptomi:

Augsta temperatūra

Ātra slimības progresēšana

Nav iespējams ēst/dzert

Gingivīts

Uzbudināmība

Bērniem paaugstināta siekalu izdalīšanās

Vezikulāri bojājumi uz mēles

Parastais herpes vīruss tiek pārnēsāts ar inficētām siekalām, kas bieži notiek agrīnas bērnības periodā. Tā kā pietiek ar vienu skūpstu. 2014. gadā kāds jaundzimušais nomira no šī vīrusa. Saņēma viņš to caur skūpstu.

4Tu vari mani skūpstīt, bet tikai ne uz lūpām!

Pasargājiet savu bērnu no herpes vīrusa. Neļaujiet radiniekiem un paziņām bučot viņus uz lūpām.

Mūsdienās vecāki bieži saņem šādas instrukcijas no ārstiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru