Pārsteidzoši fakti par palmu eļļu, kurus daudzi nemaz nezināja!

1

Palmu eļļa ir produkts, kam piešķirta apšaubāma reputācija. Tie, kas cīnās par veselīgu dzīvesveidu, apgalvo, ka palmu eļļu nepieciešams pilnībā izslēgt no sava uztura.

Tas viss tikai tādēļ, ka palmu eļļā ir augsts piesātināto tauku saturs, kas paaugstina holesterīna līmeni asinīs un veicina dažādu sirds slimību attīstību.

LASI VĒL: Nekad nepērciet sieru, ja ieraugāt uz iepakojuma šo te!

Palmu eļļu veido šķidrā un cietā frakcija. Tā kā cietā frakcija ļoti lēni izvadās ārā no organisma, tā bieži vien mēdz uzkrāties kuņģa un zarnu traktā. Nesenie pētījumi tikai apstiprina faktu, ka palmu eļļa var nopietni kaitēt mūsu organismam. Diemžēl šādus pētījumus nevajadzētu uztvert objektīvi, jo tos finansē tieši tie pārtikas produktu industrijas pārstāvji, kas tos savos produktos ļoti aktīvi arī izmanto.

2

Palmu eļļa pārtikas produktos

Ir vairāki iemesli, kādēļ pārtikas produktu ražotāji savos produktos iekļauj palmu eļļu. Pirmkārt, šī izejviela ir ļoti lēta. Otrkārt, to var ļoti ilgi uzglabāt, turklāt, tā paildzina pārtikas produktu realizācijas termiņu.

Visbiežāk palmu eļļu pievieno sieram, saldējumam, sviestam, krējumam, jogurtam, parastajam un kondensētajam pienam. Jūs paši mājās varat pārbaudīt, kuru produktu sastāvā ir iekļauta palmu eļļa.

Vēlies uzzināt ko jaunu par palmu eļļu? Šķir nākošo lapu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru