Paprika medus marinādē
Paprika medus marinādē ir lieliska uzkoda. Paprikas aromāts un tekstūra lieliski iet kopā ar medus garšu – tie būs saldi, skābi un pikanti vienlaikus.
Patiesībā nemaz nav tik daudz patiesi gardu marinādes recepšu, īpaši tad, ja šī recepte tiešām ir kārtīgi un rūpīgi pārbaudīta, atkal un atkal izmēģināta. Taču mūsu piedāvātā paprika medus marinādē ir patiešām garda un laba uzkoda. Neliels asumiņš, kas tik lieliski sader ar saldo medus garšu: daļēji salds, daļēji ass un daļēji pikants.
Lai jūsu sagatave ziemai izskatītos arī ļoti labi, izvēlieties dažādu krāsu papriku, apmēram vienāda izmēra. Ja gadījumā marināde nepietiks, tad pagatavojiet vēl apmēram pusi no norādītās porcijas.
Sastāvdaļas
- 1,5 kg paprikas
- 1 glāze medus
- 100 ml etiķa
- 1 l ūdens
- 0,5 glāze saulespuķu eļļas
- 1 ēdamkarote sāls
Pagatavošana
- Medu ūdenī izšķīdiniet, klāt lieciet sāli un saulespuķu eļļu.
- Papriku sagrieziet samērā biezās strēmelītēs un lieciet katliņā, aplejiet ar pagatavoto maisījumu un lieciet vārīties. Uz mērenas uguns dārzeņus nepieciešams vārīt apmēram 2 – 3 minūtes, pēc tam lejiet klāt etiķi, visu pārmaisiet.
- Noņemiet papriku nost no uguns un salieciet to pa sterilizētām burciņām, lejiet marinādi līdz pašām maliņām. Uzlieciet virsū vāciņus un ietiniet tos siltumā uz 12 stundām.
Līdzko atvērsiet vaļā burciņas, sajutīsiet patīkamo paprikas aromātu, kas tik ļoti atgādinās vasaru. Ja vēlaties, tad receptē norādīto medus daudzumu varat aizvietot arī ar cukuru, taču garša šajā gadījumā nedaudz mainīsies.