7 supergardas receptes pagraba sortimenta papildināšanai

Vasaras beigās ir ļoti svarīgi pagūt notvert to brīdi, kad liela daļa dārza velšu veikalos un tirgū ir tik daudz, ka tie pārdodas daudz lētāk, vai arī ir pienācis laiks pašiem no saviem dārziem savākt ražu. 

Tas ir tas īstais laiks, kad no plauktiem nepieciešams ņemt ārā tukšās burciņas, sapirkt tām vāciņus un ķerties klāt virtuves darbiem, lai sagatavotu visādus gardumus ziemai.

Daudzi uzskata, ka šādi sagataves procesi nebūt nav patīkami. Gadījumā, ja tomēr esat saņēmušies to darīt (pietam, karstā virtuvē), ir vērts kārtīgi pārdomāt, kādas receptes liksiet lietā. Eksperimentēšana šajā brīdī var ne vienmēr atmaksāties, tādēļ mūsu redakcija jums piedāvā labāko recepšu apkopojumu, kurus piedāvājuši ir mūsu pašu lasītāji.

Vispopulārākās dārzeņu sagataves ziemai

Pikantais lečo bez etiķa

Šādu lečo var ļoti viegli pagatavot: atliek vien pāris minūtes vārīt papriku tomātu mērcē, kam klāt likts sāls, cukurs un citas garšvielas pēc jūsu izvēles. Spožā krāsa un fantastiskā garša izdaiļos pat visparastākos kartupeļu ēdienus.

Šo paprikas ēdienu pazīst daudzi visā pasaulē un šī recepte ir kļuvusi tik populārā, ka tā sen ir aizgājusi tālāk par tās izcelsmes valsti Ungāriju. No sākuma tomātu un paprikas ēdiens tika uzskatīts par pilnvērtīgu pamatēdienu, taču mūsdienās to pazīst gan kā garnējumu, gan mērci, gan gardu uzkodu.

Pašā Ungārijā recepte ir tik ļoti mainījusies, ka šajā ēdienā liek klāt pat gaļu (piemēram, desas), bet Krievijā to uzskata par vienu no labākajiem veidiem, kā sagatavot papriku ziemai.

Šajā receptē nav nepieciešams likt klāt etiķi vai eļļu, jo šis produkts būs ļoti veselīgs. Mūsu redakcija piedāvā jums pagatavot pavisam vienkāršu lečo.

Sastāvdaļas

  • 15 paprikas
  • 3 tomāti
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • pētersīļi pēc garšas
  • malti melnie pipari pēc garšas
  • koriandrs pēc garšas
  • 2 l tomātu sulas
  • 3 krustnagliņas
  • dilles pēc garšas
  • sāls pēc garšas
  • baziliks pēc garšas

Pagatavošana

  1. Papriku sasmalciniet (vienalga – kubiciņos, šķēlītēs, strēmelītēs), tomātus sagrieziet.
  2. Uzlieciet tomātu sulu uz uguns, ļaujiet tai sākt vārīties. Pievienojiet klāt krustnagliņas, sāli, cukuru, piparus, koriandru, baziliku un zaļumus – vāriet pāris minūtes.
  3. Pievienojiet klāt papriku un tomātus, ļaujiet masai sākt vārīties un pēc tam vēl 5 minūtes noturiet to uz ūdens. Gatavs!

Šī lečo recepte ir daudz ātrāka un vienkāršāka par parasto. Varat to pievienot kā svaigu garnējumu vai arī likt sterilizētās burciņās (tad paturēt 30 minūtes verdošā ūdenī un aizskrūvēt ciet) un ilgu laiku uzglabāt (tā garšos tik pat labi, kā lečo ar etiķi un eļļu). Garšvielas parasti liek klāt pēc garšas. Tas viss atkarīgs no tā, vai jums garšo saldskābs vai asi sālīts lečo.

Tālāk būs garšīgāk!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru