Gurķi ar jāņogām
Neparasta gurķu marinēšanas recepte, kuras sastāvā nav jāizmanto etiķis, bet tiem būs klāt zināms skābumiņš. Tas viss atrodas paslēpts noslēpumainā sastāvdaļā un jāņogās…
Starp daudzajām gurķu marinēšanas receptēm, šī ir viena no visievērojamākajām: to pagatavošanai nebūs nepieciešams etiķis, bet gan jāņogas, kuras sniegs interesantu skābu garšu.
Sastāvdaļās norādīts 1 kg gurķu, kas var satilpt vienā vai divu litru burciņās – tas ir atkarīgs no gurķu lieluma. Burciņas iepriekš nepieciešams izmazgāt vai labāk pat sterilizēt.
Sastāvdaļas
- 1 kg gurķu
- 1 ķiploks
- 1 l ūdens
- 20 ml degvīna
- 250 g jāņogu
- 3 diļļu ziedi
- 25 g sāls
Pagatavošana
- Burciņā ielieciet diļļu ziedus un šķēlītēs sagrieztas ķiploku daiviņas. Lieciet tajā arī gurķus un jāņogas.
- Ja jūs neesat sterilizējuši burciņas, nepieciešams trīs reizes apliet gurķus ar verdošu ūdeni, katru reizi atstājot ūdeni apmēram 10 minūtes.
- Lieciet nolieto ūdeni vārīties, pievienojiet tam klāt sāli un ar šo marinādi aplejiet gurķus. Ielejiet gurķiem klāt degvīnu, aizskrūvējiet ciet vāciņus. Gatavās burciņas apgrieziet kājām gaisā.
Gala rezultātā iegūsiet gardus gurķus un ļoti skaistu burciņu noformējumu. Šī ir recepte, kurai noteikti jābūt jūsu kulinārijas pierakstos.