“Karaliskie” tomāti
Klasiska konservētu tomātu recepte tiem, kam garšo šie sulīgie dārzeņi. Izteiksmīga garša un nekā lieka. Tāda sajūta, ka tie uz jūsu galda būtu nokļuvuši pa taisno no dārza.
Ar konservēšanas procesu jāapietas ļoti atbildīgi, jo tad, kad ziemā attaisīsiet vaļā savus darinājumus, labot tad vairs neko nebūs iespējams. Tieši tādēļ esam jums sagatavojuši lielisku recepti “Karaliskajiem” tomātiem. Ēdiena nosaukums ieintriģē, vai ne tā? Taču tos nosauca tā ne tikai garšas dēļ, bet gan “karalisko” tomātu šķirņu dēļ, kas tiek izmantoti šajā receptē. Taču šī ēdiena pagatavošanai droši varat izmantot jebkurus tomātus.
Lai viss tiešām izdotos, konservēšanai ir jāizvēlas pareizie tomāti – tiem jābūt patiešām aromātiskiem. Tāpat vēlams, ka uz miziņas nebūtu nekādi bojājumi. Ķerieties klāt trīslitru burciņu pagatavošanai!
Sastāvdaļas
- 1,5 kg tomātu
- 3 krustnagliņas
- 1 lauru lapa
- 1 ķiploku daiviņa
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1 diļļu zieds
- 3 melno piparu graudiņi
- 1 ēdamkarote sāls
- 1 ēdamkarote etiķa
- paprika
Pagatavošana
- Tomātus nomazgājiet. Ar zobu bakstāmo kociņu saduriet tajos caurumus, lai brīdī, kad tie tiks aplieti ar karsto ūdeni, tie nesaplaisātu.
- Burciņas sterilizējiet. Lieciet tajās diļļu ziedus, krustnagliņas, melno piparu graudiņus, lauru lapas un papirku.
- Tad burciņā lieciet iekšā tomātus. Aplejiet tos ar verdošu ūdeni. Ļaujiet tam atdzist. Pēcāk nolejiet nost šķidrumu.
- Burciņā lieciet iekšā sagrieztas ķiploku daiviņas, sāli, cukuru un 9% galda etiķi.
- Visu aplejiet ar verdošu ūdeni, uzlieciet virsū vāciņu, ietiniet dvielī un ļaujiet tiem pilnībā atdzist.
Katra saimniece parasti receptes taisa pēc saviem ieskatiem. Jūs arī droši varat paeksperimentēt ar sastāvdaļām, izveidojot vienu burciņu ar pavisam neparastām sastāvdaļām, lai zinātu, vai nākamgad varēsiet tādas taisīt.