7 supergardas receptes pagraba sortimenta papildināšanai

Gurķi ar zirņiem

Par šādu dārzeņu sagatavi jūs noteikti sev pateiksieties tad, kad būs pienācis laiks gatavoties Jaungada svinībām. Gurķi un zirņi vienā burciņā gan izskatās interesanti, gan garšo fantastiski. Gurķīši paliek kraukšķīgi, bet zirnīši – apaļi un cieti.

Olivjē ir vieni no vispopulārākajiem salātiem, kādus ziemas mēnešos liek uz svētku galdiem. Šos salātus ir iecienījuši gan pieaugušie, gan bērni. Kad pienāk rasola gatavošanas laiks, tad ir jāskrien uz veikalu pēc marinētiem gurķiem un konservētiem zirnīšiem, taču, ja jūs pagatavosiet mūsu šīs dienas recepti, jums nebūs par šīm sastāvdaļām jāsatraucas.

Mūsu redakcija piedāvā iemarinēt gurķus un zaļos zirnīšus vienlaikus!

Jums būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

  • 10 – 12 gurķi
  • 350 ml ūdens
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 1 glāze svaigu zaļo zirnīšu
  • 1 ēdamkarote sāls
  • 1 ēdamkarote 9% galda etiķa
  • diļļu ziedi

Pagatavošana:

  1. Zaļos zirnīšus vāriet apmēram 15 – 20 minūtes.
  2. Bļodā ielejiet aukstu ūdeni un uz 3 – 4 stundām iemērcējiet tajā gurķus. Pēc norādītā laika rūpīgi tos noskalojiet.
  3. Viena litra burciņas apakšā lieciet ķiplokus un dilles, tad burciņā lieciet gurķus un pa virsu uzberiet zaļos zirņus. Burkās lejiet verdošu ūdeni un ļaujiet visam pastāvēt kādas 5 minūtes, tad ūdeni nolejiet nost un vēlreiz visu aplejiet ar verdošu ūdeni, atkal 5 minūtes paturiet tos.
  4. Nolieto ūdeni lejiet dziļā katliņā, pievienojiet klāt etiķi, sāli un piparus pēc garšas. Ļaujiet ūdenim sākt vārīties. Līdzko ūdens būs sācis vārīties, ar to aplejiet burciņu saturu un uzskrūvējiet pēcāk burkām virsū vāciņus.
  5. Burciņas apgrieziet kājām gaisā, lai tās stāv uz vāciņiem, ietiniet dvielī vai sedziņā un ļaujiet tām, siltumā stāvot, pilnībā atdzist.

Turpmāk jūs varēsiet gatavot jebkurus salātus, kuru sastāvā ir marinēti gurķi un zirnīši, bez jebkādām aizķeršanām.

Tālāk būs garšīgāk!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru