7 labākās receptes, kuru dēļ konditori ir kā bez prāta. Vieni no vislabākajiem krēmiem tortēm

Iebiezinātā piena un sviesta krēms

Sastāvdaļas:

1 iebiezinātā piena bundžiņa

1 sviesta iepakojums

Pagatavošana:

Rūpīgi sajauciet kopā iebiezināto pienu ar istabas temperatūras sviestu.

 

Olu un iebiezinātā piena krēms

Sastāvdaļas:

200 g sviesta

100 g iebiezinātā piena

2 olu dzeltenumi

Šķipsniņa vaniļas vai arī 30 – 50 g liķiera

Pagatavošana:

Sakuliet iebiezināto pienu kopā ar sviestu.

Sajauciet kopā olu dzeltenumus ar vaniļu vai liķieri, pievienojiet šo masu klāt sviestam ar iebiezināto pienu.

 

Mannā krēms

 

Sastāvdaļas:

0,5 glāze piena

1 ēdamkarote mannā putras

1 tējkarote cukura

0,5 tējkarotes sviesta

1 olu dzeltenums

1 tējkarote vaniļas cukura

 

Pagatavošana:

Lieciet pienu uz uguns, pielieciet klāt cukuru un vaniļu. Sajauciet mannā ar nelielu ūdens daudzumu, to pielejiet klāt piena masai. Ļaujiet visam sākt vārīties.

Sajauciet olu dzeltenumu ar cukuru un sviestu. Pa nelielām porcijām olu dzeltenumam lieciet klāt mannā masu, visu paralēli jaucot ar putojamo slotiņu.

Krēms eklēriem

Sastāvdaļas:

2 olas

1 glāze cukura

1 tējkarote vaniļas cukura

1,5 glāze piena

2 tējkarotes izkausēta sviesta

2 tējkarotes miltu

 

Pagatavošana:

Sajauciet olas ar miltiem, līdz iegūta viendabīga masa.

Lieciet pienu ar cukuru vārīties. Pēc tam piena masu plānā strūkliņā lejiet klāt olu masai, visu rūpīgi samaisiet.

Lieciet krēmu uz uguns, taču nekādā gadījumā neļaujiet tam sākt vārīties. Pievienojiet klāt vaniļas cukuru un sviestu. Maigo krēmu ātri atdzesējiet, ieliekot to trauciņā ar aukstu ūdeni vai ledu.

“Mascarpone” krēms

Sastāvdaļas:

200 g biezpiena (ar tauku saturu 18%)

200 ml saldā krējuma (ar tauku saturu 33%)

Pagatavošana:

Biezpienu izberziet caur sietu.

Izņemiet saldo krējumu pa taisno no ledusskapja un kārtīgi sakuliet krēmu, līdz tas ieguvis gaisīgu konsistenci.

Cik gan patīkami ir pagatavot dažādus krēmus. Pateicoties mūsu piedāvātajām receptēm, turpmāk jebkuras jūsu tortes, kūkas, pankūkas un citi deserti iegūs pavisam jaunu baudījumu!

Nebaidieties eksperimentēt – pamēģiniet krēmiem klāt pievienot kafiju, medu, citronu miziņu, muskatriekstus… Ļaujiet vaļu savai fantāzijai – tas ir pamats veiksmes stāstiem konditorejas izstrādājumos!

Padalieties arī ar draugiem!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru