6 lietas, par kurām ir jāklusē pat tad, kad jautā

3. Privātais arhīvs

Dažreiz mums lūdz parādīt fotogrāfijas no atvaļinājuma. Un tad rodas liels kārdinājums parādīt visas 150 bildes, ieskaitot ne pārāk veiksmīgās. Tas pats attiecas arī uz paša rokdarbiem ģimenes albumiem, mīļākajiem video utt. Pārspīlēta uzbāšanās noteikti neradīs labu iespaidu, bet tieši otrādi, liks attālināties un ātrāk bēgt prom.

4. Sveši noslēpumi

Baumas – tas ir tabu. Ne tikai tāpēc, ka jūs nēsājat pieklājīga cilvēka masku, bet tāpēc, ka mazgāt svešu veļu – tā ir nepateicīga un nepavisam ne cēla lieta. Situācija var pavērsties tā, ka pēc laika faktus pārveidos, bet uz jums norādīs, kā uz pirmavotu. Un tad būs ļoti liels kauns! Un arī nevajag bāzt degunu svešās lietās, it sevišķi ģimenes lietās. Piemēram, jūs esat pieķērusi draudzenes vīru melos. Noklusēsiet? Pateiksiet? Droši vien ir jāļauj viņiem tikt galā pašiem, lai, vēlēdamies izdarīt pakalpojumu, nenodarītu pāri.

5. Sveši bērni

Iegaumējiet vienu vienkāršu noteikumu: nekad nekritizējiet bērnus viņu vecāku priekšā. Jo īpaši mātes. Lai arī tā ir patiesība, viņa nepiekritīs, tikai lieku reizi pārliecināsies par savu taisnību, ka viņas luteklis ir vislabākais.

6. “Es-vislabākais”

Par sevi vispār centieties runāt vismazāk. Pirmkārt, jo mazāk par jums zina apkārtējie, jo labāk un mierīgāk noritēs dzīve. Otrkārt, pastāv risks aizrauties, un tad jau dialogs pārvērtīsies par monologu. Klusēšana vienmēr ir labāka par pļāpāšanu, un, kā teica Fjodors Mihailovičs Dostojevskis:

Mans draugs, atceries, ka klusēt ir labi, droši un skaisti. Klusēšana vienmēr ir skaist, bet klusētājs vienmēr ir skaistāks par runātāju.

Ja domāsiet visupirms par to, ko runājat, kļūsiet par izcilu sarunu biedru un pa jaunam paskatīsieties uz attiecībām. Jo, ja katrs gaida savu kārtu, lai izteiktu kādu repliku, ko cits nedzirdēs, tad situācija pārvēršas par mēmā sarunu ar kurlo.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru