6 lietas, kas iespējams traucē iestāties grūtniecībai

Palikt stāvoklī – nu jau lielākoties ir kļuvis par sarežģītu uzdevumu. Daudzi ir šokā, ka vēlamais nenotiek nemaz tik ātri, kā gribējuši. Varbūt jūs esat nodevuši visas iespējamās analīzes, bet joprojām nav skaidrs problēmas iemesls, bet varbūt jūs tik tikko tikai esat sākuši krist panikā par to, cik viss tomēr izrādās sarežģīti.

Jebkurā gadījumā pievērsiet uzmanību sekojošiem faktoriem, kuri varētu traucēt palikt stāvoklī:

  1. Tu ēd par daudz transtaukskābes

Jau vairāki pētījumi ir pierādījuši, ka pārmērīga transtaukskābju lietošana negatīvi ietekmē fertilitāti. Tā ir pica, čipši, kartupeļi frī un citi tamlīdzīgi produkti. Transtaukskābes apgrūtina ovulāciju, tāpēc labāk ierobežot šādu ēdienu lietošanu. Labāk savā uzturā vairāk iekļaut banānus, mandeles, ogas un jogurtus. Ēšana vistiešākajā veidā ietekmē palikšanu stāvoklī.

  1. Tu trenējies par daudz

Jā, par daudz arī labā var nodarīt ļaunumu. Kopumā nodarbošanās ar sportu ir svarīga gan fertilitātei, gan sievietes kopējam tēlam. Bet ir jāzina mērs. Ja tu trenējies pārāk daudz, tas ietekmē enerģijas balansu ķermenī un ietekmē reproduktīvo ciklu.

  1. Tev ir zems ķermeņa masas indekss,

Citiem vārdiem sakot, tu esi pārāk tieva. Ķermenim ar zemu masas indeksu ir lielāks risks iedzīvoties olnīcu disfunkcijā un neauglībā. Mēģini pakāpeniski palielināt uzņemto kaloriju daudzumu (tikai nesāc lietot transtaukskābes!).

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru