5 noslēpumi visgaršīgākā zemeņu ievārījuma pagatavošanai

Kā panākt, ka jums ir salda dzīve? Protams, ka atverot zemeņu ievārījuma burciņu! Ziemā, atverot šādu burciņu, prātā uzreiz iezogas vasara. Tātad, ir zināms, ka ragavas jāgatavo jau vasarā, tādēļ šis ir vispiemērotākais laiks zemeņu ievārījuma gatavošanai.

Ja jums ir zemeņu dobes, tad dienā burciņu noteikti izdodas salasīt. Pirmās zemenes nepieciešams apēst, bet pārējās – likt lietā ievārījuma gatavošanai.

Pirmais noslēpums: noņemiet lieko sulu

Saimniecēm nav noslēpums, ka zemenes spēj ļoti ātri sniegt sulu, tad tās vienkārši izšķīst. Tādēļ mazgāt tās vajag tikai un vienīgi pirms pašas pagatavošanas, kā arī tikai un vienīgi aukstā un tekošā ūdenī. Slapjās zemenes nevajag atstāt caurdurī, jo tās pa vienai vajag uzlikt uz sausa dvielīša, tādā veidā zemenes daudz ātrāk atbrīvosies no liekā ūdens un mitruma.

Otrais noslēpums: sadaliet zemenes pa lielajām un mazajām

Daudzas saimnieces vāra ievārījumu uzreiz un no visām pieejamām zemenēm. Mēs taču gribam iegūt ne tikai izturīgas zemenes, bet arī gardu sīrupu. Tādēļ dalām zemenes divās daļās: mazās un jau saspiedušās zemenes sajauciet kopā blenderī (ja jums saimniecībā nav blendera, tad zemenes var sasmalcināt ar parastu koka karoti), taču visskaistākās un vislielākās zemenes nolieciet malā – tās mums noderēs daudz vēlāk.

Trešais noslēpums: vārīt nepieciešams divos etapos

Gards un aromātisks ievārījums ir pats labākais! Taču, kad mēs vasarā aiztaisām ciet burciņu, gribam, lai arī ziemā no tās nāktu ne tikai garša un smarža, bet arī vitamīni. Lielākā daudzu saimnieču kļūda ir ievārījuma pārvārīšana. Blenderī sasmalcinātās zemenes atliek apbērt ar cukuru un likt vārīties. Līdzko sīrups sāks vārīties, nekavējoties ņemiet to nost no uguns, atbrīvojieties no putām un atdzesējiet masu. Otro reizi, kad liksiet to vārīties, klāt jau jāliek lielās ogas.

Ceturtais noslēpums: nežēlojiet garšvielas

Lai ievārījums būtu patiešām aromātisks, tam klāt jāliek – garšvielas! Apmēram 2 – 3 kanēļa standziņas, vai arī šķipsniņu maltu melno piparu. Ar šo garšvielu palīdzību ievārījums iegūs pavisam jaunu garšu un neaizmirstamu aromātu. Visām kaimiņienēm skaudīs!

Piektais noslēpums: klāt lieciet zaļumus

Garšīgs ēdiens ir arī skaists ēdiens. Zemenes izskatīsies daudz skaistāk kopā ar zaļumiem – tā, it kā tās tik tikko būtu novāktas no dārza. Pievienojiet savam ievārījumam pāris piparmētru lapas.

 

Protams, ka cukurs un citas garšvielas ir atkarīgas no tā, cik daudz jums ir zemeņu. Lūk, aptuvenais produktu daudzums uz vienu kilogramu zemeņu.

Būs nepieciešams:

  • 1 kg zemeņu
  • 1 kg cukura
  • 1 melisas buntīte
  • 1 šķipsniņa maltu melno piparu
  • 3 krustnagliņu kociņi

Avots: vrutmilife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru