3 produkti, kurus nedrīkst ēst nākamajā dienā!

Daudziem no mums patīk gatavot ēdienu uz priekšu, lai netērētu savu laiku gatavojot katru dienu. Paņēmu, uzsildīju – vakariņas gatavas!

Tikti ne vienmēr drīkst apēst vakar vai vairākas dienas iepriekš gatavotus ēdienus! Ar šo īpaši grēkojam pēc lielām svinībām. Principā jau vakardienas uzsildītajam ēdienam nav nekāda vaina, tikai ir jāzin produkti, kurus labāk izmest un nevis apēst. Jūs taču negribat dabūt saindēšanos ar ēdienu vai arī toksīnu uzkrāšanos organismā? Un tā, lūk ir šie trīs produkti:

Rīsi

Ja ticam Pārtikas standartu aģentūrai, tad svaigajos rīsos ir ļoti daudz kaitīgo baktēriju sporas. Un tās izdzīvo arī tad, ja rīsus izvāra, kaut arī tas ir nosacīti droši: lielākā daļa tomēr vārīšanas procesā iet bojā. Bet, ja jūs visus rīsus neapēdāt, tad šo kaitīgo organismu vairošanās process atsākas ar jaunu sparu. Un tas norit ātrāk, nekā var izlikties. Lūk, kāpēc vakardienas rīsi tik bieži izraisa caureju, vemšanu un citas problēmas ar gremošanas sistēmu. Mikroviļņu krāsns šajā gadījumā nepalīdz: daļa sporu izdzīvo pat temperatūrā, kas augstāka par 100 grādiem. Tāpēc nekad negatavojiet biezputru uz priekšu. Ja tā jau ir pagatavota, bet jūs to visu neapēdāt, tad ielieciet to ledusskapī vai pat saldētavā. Atcerieties: ja rīsi ir stāvējuši istabas temperatūrā vairāk par stundu, tad tos ēst jau ir bīstami!

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Filips</cite>

    vai jūs zinājāt ,ka uzņemt sevī un pēc tam izplatīt šādas ziņas ,var tikai ļoti gudri cilvēki ! Tautā ,gan par tādiem saka :,,Aiz savām gudrībām ir palikuši par ,,Pārlieku lieliem muļķiem !” Nožēlojami !

  • <cite class="fn">Filips</cite>

    es neredzu ka būtu ko teicis ! Tādēļ ,beidziet murgot un izteikt savus nepamatotos viedokļus

  • <cite class="fn">jancuks</cite>

    ar risiem esmu saindejies smagi 2 dienas uz gridu guleju

Pievienot komentāru