3 produkti, kurus nedrīkst ēst nākamajā dienā!

Augu eļļa

Izmantot cepšanai augu eļļu, kas jau vienreiz ir tikusi izmantota, nozīmē pieļaut kļūdu, kas nākotnē var novest pie sirds-asinsvadu saslimšanām, insulta un pat vēzi. Jauni pētījumi rāda, ka vairākkārt uzkarsētas polinepiesātinātās eļļas, kas satur linolskābi (tas ir rapsis, kukurūza, saulespuķes un sojas pupiņas), veido toksiskus savienojumus, kas ir ļoti bīstami veselībai. Runa ir par taukskābi 4-hidroksi-trans-2-nonenālu. “Sildīt barību uz pannas, izmantojot augu eļļu, kas ir tikusi izmantota jau vairākas reizes, ir tas pats, kas smēķēt. Abos gadījumos jūs uzņematies līdzīgus riskus” – stāsta Džeinijs Molu, Amerikāņu diētiskās asociācijas preses sekretārs.

Dārzeņi

Pēc pārtikas produktu drošības centra datiem, sagrieztus dārzeņus nedrīkst uzglabāt temperatūrā, kas ir augstāka par 4 grādiem pēc Celsija, ilgāk par 12 stundām. Ja jūs zināt, ka šajā laikā neapēdīsiet visus salātus, tad sasaldējiet tos. Lieta tāda, ka daudzi dārzeņi – visbiežāk spināti, selerija un bietes, – satur vielas, ko sauc par nitrātiem. Paši par sevi tie ir nekaitīgi, bet istabas temperatūrā tie kļūst par baktēriju veidošanās katalizatoriem, kas veido nitrītus. Bet tie savukārt izraisa galvassāpes, nogurumu, aizdusu un pat krampjus.

Avots: likeni.info

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Filips</cite>

    vai jūs zinājāt ,ka uzņemt sevī un pēc tam izplatīt šādas ziņas ,var tikai ļoti gudri cilvēki ! Tautā ,gan par tādiem saka :,,Aiz savām gudrībām ir palikuši par ,,Pārlieku lieliem muļķiem !” Nožēlojami !

  • <cite class="fn">Filips</cite>

    es neredzu ka būtu ko teicis ! Tādēļ ,beidziet murgot un izteikt savus nepamatotos viedokļus

  • <cite class="fn">jancuks</cite>

    ar risiem esmu saindejies smagi 2 dienas uz gridu guleju

Pievienot komentāru