3 iemesli, kāpēc jūs VĒL Neesat bagāti

nebogatiUn, lai saprastu, kāpēc tieši jūs vēl neesat bagāti, Jūs varat izpētīt šos 3 principus, izvēlēties savējo un mērķtiecīgi to izmainīt.

  1. iemesls:

Sauksim to “Ģimenes ierobežojumi”

Šeit lieta tāda, ka praktiski katrs no mums ir izaudzis ģimenē. Bet dažādās ģimenēs ir dažāda attieksme pret naudu, un pret tās iegūšanas veidiem. Kaut kur par bagātajiem saka:

“godīgā ceļā tik daudz naudas nenopelnīsi, tas nozīmē – nozagi”, “nauda nāk ar grūtībām”utt.

Un bērns, protams, visu uzsūc. Pat, kad pats bērns apzināti domā, ka viņam jau viss būs savādāk, tad tik un tā atsperas viņš no ģimenes modeļa. Un zemapziņā nēsā to līdzi.

Un ko jūsu ģimenē runāja par naudu? Kā to tērēja? Kurš to nesa mājās un kurš tērēja?

Ko darīt:

Atcerēties visus savus ģimenes ierobežojumus un uzrakstīt tos uz papīra. Pēc tam sarakstu pārskatīt, atzīmēt, kā tie parādās Jūsu dzīvē, kā Jūs ietekmē.

Bet varbūt kādi no tiem Jums patīk, un kaut kam Jūs piekrītat? Tad apzinieties to lietderīgumu.

Ja Jums viss nepatīk, tad pasakiet paldies katrai no šīm pārliecībām un savai ģimenei par to, ko ar labiem nodomiem tie ir darījuši Jūsu labā. Un svinīgi paziņojiet, ka palaižat to visu vaļā, jo Jums tas vairāk nav vajadzīgs.

Bet palaisto ierobežojumu vietā uzrakstiet tikpat daudz un pat vēl vairāk atļaujošu pārliecību, kuras palīdzēs Jūsu ienākumiem. Un nēsājiet tos līdzi, atcerieties par tiem, pārlasiet…

  1. iemesls:

“Viltus mērķi” (orientācija uz ārējo statusu un nevis iekšējām vajadzībām)

Tas izskatās tā: cilvēks saka (un cenšas to saņemt dzīvē):

“es gribu mašīnu, dzīvokli, pulksteni – apģērbu tādu dārgāku, uz labāku kūrortu”… “Tad es it kā esmu es pats, esmu stilīgs”. 

Bet ne pavisam. Tāpēc, ka “astes” jau ir iekšā, bet iekšējo nepārliecinātību nevar pabarot ar ārējām materiālām lietām. Tā nepārliecinātība barojas ar emocijām, kuras īpašnieks saņem no statusa lietām. Bet emocijas ātri pāriet. Un vajag pirkt, vajag sasniegt vēl un vēl…

Un, ja tāds cilvēks saņems drosmi un paskatīsies sevī, tad var pamanīt patiesās vajadzības un vēlmes. Tās var zīmīgi atšķirties.

Piemēram, galvenā menedžera amata vietā tirdzniecības uzņēmumā es gribu zīmēt. Un viss. Tāpēc to iekšējo ir izdevīgi nepamanīt (jo sākt kaut ko tādu ir gan smieklīgi, gan arī jocīgi, un ļoti bail). Kamēr neredzi, it kā jau arī neko nevajag darīt – nesies vienā tempā ar pārējiem un viss ir labi. Nu, ne vienmēr ir labi, nu nekas – ballīte, kino, sekss, iedzert, daudz darba, izdarīju projektu – it kā viss atkal labi. Mazums tur kas iekšā… Bet dzīve paiet.

Ko darīt:

Skatīties, protams, sevī. Atļaut sev tādu greznību mūsu super dinamiskajā pasaulē – apstāties un ieskatīties sevī, ieklausīties, sajust savu ķermeni – uz kurieni mani velk? …Ko es gribu? Kas man patīk? Par ko es sapņoju? Ko es turpinu sev aizliegt?

Pamēģiniet darīt kaut ko ar rokām, atbrīvojot smadzenes. Es nedomāju celt svarus, vai arī spēlēt futbolu, protams. Nu, vismaz pabraukājiet ar riteni, bet ne jau uz trenažieriem un ne jau uz laiku. Un klausieties, klausieties sevī.

Atnāks tas, kas bija apspiests, aizmirsts. Varbūt visā visumā Jūsu darbs Jums arī patīk, bet ir kaut kas vēl svarīgāks, kas bija zaudēts…Tad Jūsu mērķis – atrast to un droši ieviest savā dzīvē. Atļaut sev to, sajūtoties patiešām kā bagāts cilvēks…

  1. iemesls:

“Personīgie iestatījumi (bloki)”

Tas ir tad, kad cilvēkam vispār jau viss ir kārtībā, bet finanses visu laiku dzied jūs jau zināt, ko…Visādas skumjas romances, bieži pēdējiem spēkiem. Un cilvēki it kā strādā, cenšas, viss, kā jau visiem, bet…visu laiku uz izdzīvošanas robežas. No algas līdz alga, īrēts dzīvoklis, kredīti. Ārēji viss kārtībā – apģērbti, apauti, bērni, ģimenes, bet iekšā – pastāvīga spriedze un bailes.

Ko darīt:

Iesākumam iedomāties sevi bagātu. Iziet ar iekšejo aci cauri šai bildei – kas mainīsies. Varbūt attiecības ar sievu? Varbūt pārstāsi justies kā varonis? Par ko tad cīnīties un dzīvot? – bieži vīriešu scenāriji…

Pēc dažādiem vēsturiskiem pārbaudījumiem vīrieši mūsu valstī bieži vien nezina – ko nozīmē dzīvot mierīgi. Kā bez varonīguma uzturēt ģimeni, audzināt bērnus un braukt makšķerēt?  – vienkārši baudas pēc?! Nu, ko jūs, mēs tā nevaram…Bet katram no mums ir sava izvēle un sava, vienīgā dzīve.

Sievietēm sastopami varianti:

  • Pārstāšu justies kā upuris, nelaimīga – un visi pārstās man palīdzēt.
  • Es pazaudēšu draugus-draudzenes.
  • Mani pārstās mīlēt un atbalstīt.

Skan pārsteidzoši, bet godīgums tā ir liela lieta, kas atver durvis pie sapņiem. Variants “sieviete – upuris” sastopams gandrīz biežāk kā “sieviete – vīrietis”. Bet otrais variants naudu pilnīgi noteikti var nopelnīt (par ģimeni un veselību pa “sieviešu līniju” es te paklusēšu), bet sieviete – upuris…Viņa vienkārši nevar būt laimīga un bagāta. Nu tā nav viņas loma. Nāksies sākumā atzīt savu atbildību par savu dzīvi, un pēc tam ar baudu lietot tās augļus.

Kad jūs atradīsiet, kas tieši Jums traucē būt bagātiem, ir jāizlemj, vai Jūs tam piekrītat. Ja nē, pārformulējiet Jūsu blokus tā, lai tie spētu Jums palīdzēt. Un, ja piekrītat, tad Jūsu bagātību laiks vēl nav pienācis. Pareizāk, Jūs vēl neesat gatavi tās saņemt.

Rezultātā apzinoties savus iekšējos blokus bagātībai un pārpilnībai, katrs no mums spēj to mainīt. Tā, kā iepatiksies tieši Jums.

Dažreiz, lai izdarītu to, ko es te esmu sarakstījusi, var vajadzēt no mēneša līdz gadam. Bet tas ir tā vērts.

Bagātība un labklājība ir dabiska labklājīgas dzīves daļa. Un katrs no mums var būt bagāts un laimīgs.

Avots: cluber.com.ua

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru