Mēness kalendārs dārzniekiem 2017. gada jūnijam

Mēness tiešā veidā ietekmē augu attīstību un augšanu. Lai sagaidītu labu ražu, nepieciešams ņemt vērā Mēness fāžu maiņu. Saplānot 2017. gada ražu jums palīdzēs Mēness kalendārs.

Katram augam piemīt sava enerģētika, kas savukārt ietekmē cilvēka biolauku. Ja jūs savā dārzā iestādīsiet augus, kas nes labklājību, jūs pasargāsiet sevi no trūcības, nepatikšanām, kā arī īsā laikā sasniegsiet ziedēšanu.

1.– 2. jūnijs: augošais Mēness Jaunavas zīmē. Šis divu dienu periods ir lieliski piemērots jaunu augu stādīšanai, augsnes irdināšanai un laistīšanai. Stādi, kas šajā laikā tiks iestādīsi zemē, būs raženi un ātri augs.

3. – 5. jūnijs: Mēness sāk pāriet Svaru zīmē. Šis laiks ir labvēlīgs augu laistīšanai, kā arī labs laiks to apstrādei pret dažādiem kaitēkļiem. Taču šis laiks nav īsti piemērots stādīšanai.

6. – 7. jūnijs: Mēness atrodas Skorpionu zīmē. Šis divu dienu periods ir lieliski piemērots jebkādiem dārza darbiem. Skorpiona enerģētika veicina ātru augšanu un labu ražu visiem augiem, kas iestādīti tieši šajos datumos.

8. – 10. jūnijs: Mēness atrodas Strēlnieka zīmē. Šis laiks labi piemērots dažādu augu, kā arī asās paprikas un sīpolu stādīšanai. 9. jūnija Pilnmēness Strēlnieka zīmē ļaus visiem augiem ātrāk pieņemties spēkā. 10. jūnijā Mēness sāks nogalināšanas ciklu: šajā dienā augiem nepieciešama pastiprināta aplaistīšana.

11. – 12. jūnijs: postošais Mēness Mežāža zīmē. Šis periods nav labvēlīgs augu stādīšanai un laistīšanai. Postošā Mēness enerģija palēnina iestādīto stādu augšanu, tādēļ vislabāk pārcelt stādīšanas darbus uz citu dienu.

13. – 15. jūnijs: Mēness ir postošs un tas atrodas pārejošā fāzē uz Ūdensvīra zīmi. Šis laiks nav labvēlīgs nekādiem dārza darbiem. Augiem nepieciešams dot atpūsties, bet brīvo laiku varat veltīt meditācijai un savas iekšējās harmonijas meklēšanai.

16 – 17. jūnijs: Mēness atrodas Zivs zīmes fāzē. Zivis ir salīdzinoši auglīga zīme, tādēļ šajās dienās var nodarboties ar pārstādīšanu, laistīšanu un augi mēslošanu.

18. – 19. jūnijs: postošais Mēness Auna zīmē. Šajās dienās augi tiek pildīti ar negatīvo enerģiju. Tieši tādēļ šajās dienās nav ieteicams veikt nekādu dārza darbus.

20. – 21. jūnijs: Mēness atrodas Vērša zīmē. Šis divu dienu periods ir labvēlīgs pārstādīšanai, apgraizīšanai, sēklu mērcēšanai un augu laistīšanai.

22. – 23. jūnijs: Mēness turpina galināt augus, sadarbojoties ar Dvīņu zīmi. Šis laiks ir labvēlīgs augsnes uzaršanai, krūmu stādīšanai, augu apstrādei pret kaitēkļiem, kā arī augu mēslošanai ar sausiem līdzekļiem.

24. – 25. jūnijs: Jauns Mēness – Mēness augšanas fāze Vēža zīmē. Šis laiks ir ļoti labvēlīgs jebkādiem dārza un lauku darbiem. Vēža auglīgums kopā ar Mēness fāzi labi ietekmē augu augšanas spējas un to veselību.

26. – 27. jūnijs: augošais Mēness Lauvas zīmē. Šajās divās dienās nevajadzētu nodarboties ar augu stādīšanu vai pārstādīšanu: tie var neiedzīvoties un iet bojā. Šo laiku veltiet citiem darbiem, nogaidot, kamēr šis nelabvēlīgais brīdis būs garām.

28. – 29. jūnijs: Mēness turpina augt un pāriet Jaunavas zīmē. Šis laiks labi piemērots laistīšanai, mēslošanai, pārstādīšanai, kā arī jebkādai citai augu kopšanai.

30. jūnijs: augošais Mēness Svaru zīmē. Pēdējā mēneša dienā var nodarboties ar augsnes uzaršanu, mēslošanu un augu pārstādīšanu. Šajā dienā iestādītie dārzeņi būs noturīgi pret aukstumu, taču nesniegs ļoti lielu ražu.

Novēlām jums bagātīgu ražu! Veiksmi dārza darbos!

Avots: dailyhoro.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru