18 lietas pēc dzemdībām, par kurām maz runā

Kad britu mamma Bekija Poupa dzemdēja bērnu, viņa nosprieda, ka jābrīdina citas nākamās māmiņas. Viņas posts Facebook lapā “Lietas, kas jāzina, kad jūs tikko “izgrūdāt” no sevis bērnu” kļuva par vīrusu un savāca vairāk nekā 114 tūkstošus laikus un 80 tūkstošus repostus.

Kāpēc šis raksts kļuva tik populārs? Droši vien tāpēc, ka tas ir brutāli godīgs. Tā tad, kam jāgatojas nākamajām māmiņām:

Sāpes. Pēc dzemdībām. – Kas to zināja? Tikko kā jūs esat pārdzīvojāt dzimtās sāpes, kā jūs gaida ne mazākas, bet varbūt pat lielākas ciešanas – īpaši tad, ja vecmāte masēs jums dzemdi, lai no tās iznāktu visi asins sabiezējumi un placenta.

Pirmā urinēšana. Paņemat siltā ūdens kausu un palejat sev uz vēdera apakšu un kājstarpi – mazliet palīdzēs.

Un pirmā vēdera izeja. Nekrītat panikā. Jūs nedzemdējat vēl vienu bērnu. Kaut arī sajūta ir tieši tāda. Nesatraucaties, jums no turienes nekas lieks neizkritīs. Kaut gan var būt arī tā. Taisnās zarnas izkrišana sastopama diezgan bieži, īpaši, ja jums bija plīsumi. Un plīsumi droši vien bija…

Jūsu bērns izskatās dīvaini. Tiešām dīvaini. Jums protams teiks, cik viņš ir jauks, un jūs protams to neapstrīdēsiet. Bet patiesībā tas ir mazs, krunkains večuks, kas ir pārklāts ar dīvainu, baltu putriņu un vieglu pūciņu.

Zēnu ģenitālijas izskatās visai dīvaini. Oliņas ir ļoti lielas priekš mazuļa, ar mazu “pipetīti” augšpusē. Nebaidieties, tas droši vien ir pietūkums, kas drīz pāries.

Viņa pirmā kaka arī ir īpaša. Tās pat nav nekāds kakas, bet gan kaut kāda darva. Vecmāte noteikti ieradīsies, lai redzētu, kā jūs tiksiet ar visu galā.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru