18 lietas pēc dzemdībām, par kurām maz runā

Jūsu pirmā duša… vispirms jums būs grūti, jūs domāsiet, ka visu mūžu vajadzēs staigāt ar platā, kājām kā kovbojs. Bet tad… jūs it kā nomazgāsiet no sevis visus grēkus un atkal kļūsiet par cilvēku.

Lielākā daļa vecmāšu mīl bērnus. Viņi var nākt un bez brīdinājuma ņemt jūsu mazuli, masēt viņam vēderiņu, lai viņš pakakātu, sažņaugt viņa oliņas…

Jūsu bērns jūs ienīst. Tā nav tikai raudāšana, tā ir saskarsme ar māti, it kā viņš brīdinātu, ka grasās iznīcināt jūsu dzīvi. Ja nopietni, tad protams tā nav. Bet šķiet, ka viņš raud tikai jūsu rokās, ka viņš speciāli kaitina tieši jūs visu nakti…

Jūs teiksiet vārdu “sūkt” biežāk nekā jebkad mūžā. Un priekšstats par mazo cilvēciņu, kurš nevērīgi sūc jūsu krūtsgalus, kļūs par realitāti. Un tajā brīdī jūs jutīsieties kā īsta mamma. Kā mamma govs:)

Dzemdību namā būs cilvēki, kuri jūt jūsu ievainojamību. Viņi var fotografēt jūsu mazuli, bet pēc tam censties paņemties par to traku naudu. Rādīs desmitiem vienādu bērna attēlu vienā pozā un liks jums izvēlēties. Un, ja jūs uzticēsieties atrast labu fotogrāfu savam dzīvesbiedram, tad gatavojieties ieķīlāt savu dzīvokli, lai nopirktu šos foto…

Viņš laiž gāzes. Viņš vemj. Viņš žagojas. Viņš izdveš dīvainas skaņas miega laikā, tāpēc jūs baidāties pamosties un redzēt viņa vietā biedējoši smejošu Čakiju. Jūs cerat, ka cilvēki saprot, ka to dara bērns, nevis jūs. Kaut arī jums šobrīd ir problēmas ar gāzu kontrolēšanu.

Visi, ko jūs jebkad esat pazinuši, gribēs ierasties pie jums dzemdību namā. Cilvēkiem ļoti patīk apmeklēt kādu slimnīcā. Viņi jūtas kā VIP personas, kad viņi atnāk pie jums palātā. Bet jūs neesat labākajā formā un ne tajā labākajā veidā, tāpēc pieņemiet tikai savus tuviniekus.

Jūsu vēders atgādina bumbu, kas pamazām izpūš gaisu. Paliek izstiepta ādas kroka, kuru tā vien gribās vienkārši nogriezt ar nazi (kāpēc to nevar izdarīt uzreiz, ja, piemēram, jums taisa ķeizargriezienu?).

Visi uzreiz sāks runāt par kontracepcijas nepieciešamību. Vecmātes vienmēr saka, ka pēc dzemdībām jūs esat pašā auglības fāzē, tāpēc varat viegli palikt stāvoklī. Viņi neņem vērā tikai vienu: jūs esat pārliecināta, ka nekad vairs nenodarbosieties ar seksu. Jūs nevēlaties redzēt vīriešus. Vismaz dažas nedēļas, noteikti nē.

Vecmātes jums nemitīgi jautā, vai jūsu krūtīs vēl nav radies piens. Dažas nāks un mēģinās burtiski izspiezt to, un tas ir neticami sāpīgi. Un trīs dienu laikā jūsu krūtis piebriest un pat sāk tecēt.

Visi grib jūs pēc iespējas ātrāk aizsūtīt mājās. Ja ar bērnu viss ir kārtībā, tad tā arī būs. Bet nesteidzieties. Mājās bērns uzvedīsies tā, it kā jūs zinātu, ko darīt. Novērtējiet laiku dzemdību namā, lai iemācītos visu, kas nepieciešams.

Nevajag pārdzīvot. Jūs neesat supersieviete. Nav tāda jēdziena kā normāli vai ideāli. Jūs esat normāla un ideāla savam bērnam. Viņš jūs nenosoda, bet pilnībā paļaujas uz jums. Jā, jūs esat atbildīga par vēl viena cilvēka dzīvi. Bet jūs to varat izdarīt. Un ar katru dienu būs vieglāk. Elpojiet.

Jūs tikko dzemdējāt savu bērnu. Nav nekā tāda, ko jūs tagad nevarētu izdarīt.

Izņemot miegu.

Tagad jūs nevarēsiet mierīgi gulēt.

avots: fishka100.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru