13 produkti, kas laupa jūsu jaunību. Ienaidnieks ir jāzina

Rauga maize

Rauga maize izprovocē dažādu sēnīšu infekciju attīstību, izjauc mūsu gremošanas trakta darbību un ir iemesls liekā svara pieaugumam.

Ko darīt lietas labā? Nomainiet veikalā nopērkamo maizi pret pašu gatavotu. Vēlams maizes gatavošanā raugu klāt nepievienot.

Kafija

Kafija ir organisma dehidratētājs, kas kaitē arī nieru darbībām. Neglītie loki zem acīm no rītiem, kā arī ķermeņa daļu pietūkums – tas var kļūt par visīstākā kafijas cienītāja biedu.

Ko darīt lietas labā? Parastās kafijas vietā dzeriet cigoriņu. Ja kafiju izmantojat, lai iegūtu mundrumu no rītiem, varat lietot kaltētu citronliānu, kas var paaugstināt asinsspiedienu. Tas ir visveselīgākais dabīgais stimulators.

LASI VĒL: Produkti, kurus NEDRĪKST dotiem bērniem līdz 1 gada vecumam

Tēja

Tēja spējīga dehidratēt organismu tāpat, kā to dara kafija. Viskaitīgākā ir stipra melnā tēja, kas var radīt gremošanas trakta darbības traucējumus.

Ko darīt lietas labā? Dzeriet zālīšu tējas vai tējas, kas pagatavotas no žāvētiem augļiem. Vēl veselīgāks par iepriekš minēto ir ūdens ar citrona sulu un medu.

Transtauki

Augu tauki ir visur: sviestā, margarīnā, majonēzē, cepumos, tortēs utt. Transtauki nav spējīgi uzsūkties cilvēka organismā, jo ķermenis gluži vienkārši nezina un nesaprot, kas ar tiem jādara. Šīs vielas bieži vien rada vielmaiņas problēmas, kas var rezultēties liekā svara pieaugumā.

Ko darīt lietas labā? Izvairieties no šīm vielām un uzturā lietojiet tikai mājās pagatavotu sviestu.

Sarkanā gaļa

Jebkuru veikalā nopērkamo gaļu nepieciešams ēst ar mēru, jo tas mūsu organismam ir ļoti smags produkts. Mūsu aknas saņem milzīgu slogu, cenšoties pārvārīt gaļā esošās vielas, kuru iegādājāties lielveikalā. Diemžēl šādā gaļā ir ārkārtīgi daudz piedevu un dažādu hormonu.

Ko darīt lietas labā? Ēdiet gaļu ar mēru, pērkot vien pārbaudītus produktus. Vislabāk gaļu pirkt tirgū, nevis veikalā.

Etiķis

Aknām kaitīgais produkts, kas spēj tik pat ļoti kaitēt arī citiem orgāniem. Etiķa marināde, kādu parasti taisa šašlikam, ir ārkārtīgi kaitīga mūsu organismam!

Ko darīt lietas labā? Nekādā gadījumā gaļas marinēšanai neizmantojiet etiķi. Ja tomēr vēlaties izmantot etiķi, tad tikai ābolu.

Kartupeļi

Kartupeļi ir ciete, kas pasniegta tīrā veidā, bet cepti kartupeļi – ciete,trauki un sāls vienuviet. Līdzko sākat šaubīties, kādēļ izskatam šis produkts kaitē, atcerieties, cik ļoti parasti gribas dzert, kad uzturā lietoti kartupeļi.

Ko darīt lietas labā? Centieties samazināt jebkādi pagatavotu kartupeļu lietošanu savā uzturā. Ja ļoti vēlaties un nu nekādi nespējat tam pretoties, iesakām ēst tvaicētus kartupeļus.

Ātrās ēdināšanas piedāvāta pārtika

Tā ir vistīrākā inde! Tajā ir tik daudz sāls, cukura un kaitīgo piedevu, kā nekur citur! Ātrās ēdināšanas pārtika ne tikai veicina ādas novecošanos, bet arī izraisa hormonālo disbalansu. Ēdot gardu hamburgeru, patiesībā zaudējat dzīves garšu…

Ko darīt lietas labā? Pagatavojiet paši analogus hamburgerus, izmantojot daudz dabīgākas sastāvdaļas: lavašu, dārzeņus, ne pārāk treknu gaļu, sojas mērci utt.

LASI VĒL: 9 produkti, kas saēd taukus! Mīnus 4 kilogrami nedēļā, un nekādas badošanās

Gāzētie dzērieni

Tajos ir ļoti daudz cukura, krāsvielu, tukšo kaloriju – tas viss negatīvi ietekmē nieru un citu orgānu darbību.

Ko darīt lietas labā? Pilnībā pārtrauciet gāzēto un krāsvielām pilno dzērienu lietošanu uzturā. Tā vietā lietojiet kompotus, dabīgas svaigi spiestas sulas, ūdeni ar citronu un medu.

Kūpinājumi

Mākslīgie aromatizētāji, kas atrodami kūpinājumos, nogalina mūsu aknas, negatīvi ietekmējot arī ādas stāvokli un tās izskatu.

Ko darīt lietas labā? Nekad nelietojiet uzturā nekāda veida kūpinājumus.

Lūgums tiešām būt vērīgiem, jo šie kaitīgie pārtikas produkti tiešām spējīgi negatīvi ietekmēt mūsu veselību. Dalieties arī ar citiem lasītājiem, lai viņi ir vērīgi pret to, ko ikdienā liek sev uz šķīvja.

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru