Kā cept, ja olas beigušās
Ja esat sagatavojušies cept, piemēram, bulciņas vai arī jebkādu citu izstrādājumu, un jums ir beigušās olas, tad tās pilnībā var aizstāt ar banānu: 1 ola = ½ banāns. Ēdiena garša no šāda aizstājēja sliktāka jau nu noteikti nekļūs.
Ideālā kafija
Triks, kuru novērtēs kafijas cienītāji un tie, kuri no rītiem vienkārši nespēj pamosties bez tasītes svaigi vārīta espresso. Pirms malšanas maltajā kafijā ieberiet nedaudz sāli un kanēli. Sāls palīdzēs neitralizēt rūgto piedegušo pupiņu aromātu, bet kanēlis sniegs kafijai pārsteidzošu garšu.
Kā sadalīt ābolu bez naža
Ja jums ir 1 ābols, bet ēdāji ir divi, tad ir kāds viltīgs paņēmiens, kā to sadalīt divās vienādās daļās bez naža palīdzības:
Izvelkam kātiņu.
Apķeram ābolu ar plaukstām un sākam griezt, izvietojot pirkstus tā, lai ir ērti.
Pēc tam uzspiežam uz ābolu, it kā plēšot uz pusēm – un tas pavisam viegli sadalās divās vienādās daļās.
Kā ātri notīrīt ķiploku
Lai netērētu milzum daudz laika ķiploka tīrīšanai, vienkārši to uz 15 sekundēm ievietojiet mikroviļņu krāsnī. Pēc tam mizas pavisam viegli nāks nost.
Visgaršīgākā paprika
Pērkot papriku, apgrieziet to otrādi un paskatieties uz tā “apakšu”. Paprikai, kurai ir 3 riepas “apakšā” – ir “puisītis”. Ar četrām riepām – tā ir “meitene”. “Puisīši” ir saldāki, tos labāk lietot svaigus. Bet “meitenītes” ir stingrākas, to garša ir piesātinātāka, tā labāk noderēs kā kāda ēdiena sastāvdaļa.
Sagriezt ceptu izstrādājumu bez naža
Jūs varat izmantot zobu diegu, lai ātri un precīzi sagrieztu, piemēram, kūku.
Labāka par ceptu
Ja jūsu domājat, ka nav nekā labāka par ceptiem kartupeļiem, tad pamēģiniet šo: kartupelī veiciet smalkus iegriezumus, apsmidziniet ar olīveļļu, pievienojiet nedaudz sviesta, nedaudz sāli un piparus. Lieciet cepeškrāsnī 220°C uz 40 minūtēm. Tādā veidā pagatavoti kartupeļi visticamāk kļūs par jūsu mīļāko ēdienu.
LASI VĒL: 12 ģeniālas viltības, kas jūs padarīs par kulinārijas Dievu
Kā ātri notīrīt kartupeļus
Ja arī jums nepatīk tīrīt kartupeļus, tad šī mazā viltībiņa jums patiks:
Kartupelī veiciet nelielu iegriezumu.
Aplejiet kartupeļus ar karstu ūdeni, uzlieciet uz plīts un sagaidiet, līdz ūdens sāk vārīties.
Vārošo ūdeni nolejiet un tā vietā ieliejiet katlā aukstu ūdeni.
Ņemiet ārā pa vienam kartupelim un vienkārši noņemiet mizu.