12 brīnišķīgi istabas augi, par kuriem tu vēl nezini. Mans sapnis – augs Nr. 7

Neparasti istabas augi ne tikai  izdaiļo jūsu māju, bet zaļo stūrīšu piekritējiem tie ir īsta kaislība.  Mēs labi pazīstam kaktusu un naudas koku ( crassula)!

Gandrīz visi šeit pārstāvētie skaistuļi ir sukulenti. Tie neprasa rūpīgu un sarežģītu kopšanu. Tie ir radīti skaistumam un priecē acis!

LASI VĒL: 25 veidi, kā atbrīvoties no laputīm savā dārzā, siltumnīcā, vai uz istabas augiem

Skaisti istabas augi

Neparasti paraugi

Sukulenti – delfīni( Senecio peregrinus) Ļoti populāri augi Japānā. Katra lapiņa atgādina mazu delfīnu. augs  uzzied tā:  sākumā parādās gari stublāji ar ziedkausiņiem, tad bāli rozā ziediņi. Vienkārši brīnums!

 

Japānas sūna marimo ( Marimo moss balls) Šī dīvainā ūdenszāle nemīl tiešus saules starus. Lielisks papildinājums jūsu akvārijam. Taču šis augs var pastāvēt arī atsevišķā tilpnē kā acis priecējošs dekora elements.

Marimo, jeb kladofora tiek uzskatīta par mūžīgās mīlestības simbolu, jo tā aug ļoti, ļoti lēni. Smaragdzaļā bumbiņa gada laikā izaug tikai par 5-7 milimetriem. Un šis mazais ūdenszāles bumbulītis spēj dzīvot līdz 200 gadiem, tāpēc daudzās japāņu ģimenēs šo augu nodot mantojumā no paaudzes paaudzē…. Auga īpašniekam tas sola veiksmi un labklājību!

 

 

Trahiandra (Trachyandra) Medūzas taustekņi vai sprogas?  Šis augs ir ļoti pieticīgs. Pieradis pie Āfrikas karstās saules, šis augs ir jālaista tikai reizi nedēļā.  Īsts  citplanētietis istabas augu vidū!

 

 

Crasulla umbella – tuva radiniece pierastajam naudas kokam. Mīl gaismu un svaigu gaisu. Viens no nosaukumiem – “Vīna kauss.” Cik brīnumaina ir daba, radot tādu šedevru!

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru