12 brīnišķīgi istabas augi, par kuriem tu vēl nezini. Mans sapnis – augs Nr. 7

Eiforbija obesa (Euphorbia obesa) atgādina beisbola bumbu. Šī  skaistuļa dzimtene ir Āfrika, taču tas var izturēt pat salnas. Šī apaļā bumba ūdeni notur sevī kā kaktuss, sāk ziedēt 5-8 gados, ļoti skaistiem ziediem.

 

 

Eiforbija caput – medusae, jeb medūzas galva(Euphorbia Caput-medusae) ir indīgs augs, taču tik oriģināli izskatās! Zied dzelteniem ziediņiem. Viss kas ir vajadzīgs šai zaļajai  mājas iemītniecei ir sauss gaiss un vēsums.

 

 

Platicerium (Platycerium) Šī alņu paparde tik ļoti atgādina aļņa ragus! Lieliski iekārtojas uz sienas, jo dabā šī paparde aug uz kokiem.  Košs rotājums jebkuram interjeram!

 

 

Euphorbia turucalli. No šī auga sulas agrā ieguva kaučuku. Tā sula ir īsta inde, taču cik gan tas ir skaists…. viens no šī auga nosaukumiem – “uguns kociņi”

 

 

Havortija kupera (Haworthia cooperi)Dabā šis brīnums aug uz klintīm un ir iecienīts našķis kalnu kazām un aitām. Šīs mazās pundurvāzītes ir aizraujošas un tajās var redzēt Visumu! Lūk, par kādu zaļo draugu sapņošu es…

 

 

Sedums morganiums( Sedum morganianum) vai tev šīs savādās lapas neatgādina ēzeļa asti? Tieši tā šo augu dažkārt mēdz dēvēt sadzīvē. Augs ir diezgan prasīgs un mīl saules gaismu. Toties šis augs jums pateiksies ar neparasta skaistuma ziediem.

 

 

Korķu viļķa zāle( Corkserew grass) Ļoti ātri aug!  Šīs sprogas izskatās tā, it kā florists pie tām būtu ilgi un cītīgi piestrādājis. Taču tā tas nav. Lapas dīvainā kārtā vijās pašas!  Vai tu gribētu šo augu savā virtuvē?

LASI VĒL: Kā atdzīvināt panīkušus istabas augus?

 

 

Genciāna urnula( Gentiana urnula) Neparasts, taču pieticīgs kopšanā augs. Atgādina jūras zvaigzni. Maģisks, skaisti izskatās kompozīcijās….

Paši skaistākie telpaugi ir tie, par kuriem mēs rūpējamies katru dienu… pastāsti par saviem zaļajiem draugiem komentāros! Ir tik jauki redzēt dabas daļiņu savās mājās!

Avots: vrutmilife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru