10 lietas, kuras nekad nav par vēlu iemācīties

4. Gatavot. Protams, no jums netiek prasītas šefpavāra iemaņas, bet spēt skaisti un garšīgi paglābt sevi no bada ir jāmāk katram! Tāpēc ir pienācis laiks apgūt kus-kus, paeljas, gaspačo pagatavošanas mākslu un pārsteigt draugus un tuviniekus. Nu, bet, ja process jūs aizraus un jūs uzdrīkstēsieties pagatavot ko vairāk – gods jums un slava!

5. Apgūt lietišķo etiķeti. Tā nav nekāda jaunākā iegriba, tā patiešām ir nepieciešamība. Lietišķās etiķetes noteikumu ievērošana ir ķīla veiksmīgai kāpšanai pa karjeras kāpnēm, bet precīzas zināšanas par uzvedību sabiedrībā nodrošinās jums visnozīmīgāko personu labvēlību.

6. Attīstīt atmiņu. Mācieties dzejoļus, ticējumus, mēles mežģus. Centieties pēc iespējas retāk ieskatīties telefona grāmatā, ievadiet draugu telefonu numurus telefonā pēc atmiņas. Tas pašus citātus no grāmatām un dzejoļus var mierīgi iemācīties no galvas, tas ir veselīgi ne tikai atmiņai, bet arī, lai paspīdētu ar savām erudīcijas prasmēm sabiedrībā.

7. Cienīt klasiku. Homērs, Dostojevskis, Tolstojs, Karamzins, Hemingvejs – tie bagātinās jūsu dvēselisko bagāžu. Šo gudro grāmatu lappusēs atradīsiet atbildes uz daudziem jautājumiem, un pārliecināsieties, ka teiciens “klasika vienmēr ir moderna” nav tukša skaņa. Ierīkojiet speciālu burtnīcu-dienasgrāmatu, kur pierakstīsiet savus iespaidus par izlasīto, iepatikušās frāzes un izteicienus.

8. Mācīties patstāvīgi. Atzīstiet, ka neatceraties daudzu valstu galvaspilsētas, kurā gadā bija dekabristu sacelšanās, ka Saule ir zvaigzne, arbūzs – oga un pie kādas deklinācijas pieder vārds “suns”. Sāciet ar skolas kursu. Izvēlieties to, kas jums liekas visinteresantākais, un plānveidīgi iemācieties, izceļot pašu galveno. Mācību grāmatas, kas mūs savulaik dzina izmisumā, šodien var izrādīties par visaizraujošāko lasāmvielu.

9. Saprast sevi. Agri vai vēlu ir vērts papūlēties saprast – “kas es esmu?”, “kāds es esmu?” un galu galā “ko es gribu?”. Palīdzēs psiholoģiska rakstura literatūra, personības attīstības treniņi un iespējams, ka arī tikšanās ar psihoanalītiķi. Eiropieši, starp citu, uzskata, ka apmeklēt psihologu vajadzētu tāpat kā jebkuru citu veselības speciālistu – regulāri, profilaksei.

10. Un visu, ko vēlējāties iemācīties bērnībā. Atcerieties teicienu “kad izaugšu, es būšu…”? Nu, izaugāt, tagad visas durvis jums ir atvērtas, varat iegūt, iemācīties un izmēģināt visu, kas bērnībā bija nepieejams. Laiks, kad par jūsu “gribu dejot tā, kā indiešu kino”smējās, jau ir pagātnē! Ejiet, mācieties un dejojiet! Viss ir jūsu rokās.

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru